Призначення палетних стелажів: конструкція, переваги та особливості застосування

16
0

Розміщення та зберігання різних товарів і вантажів здійснюються із застосуванням спеціалізованих систем. Одними з затребуваних та популярних варіантів металевих стелажів є палетні (фронтальні) металоконструкції.

Їх називають так через здійснення завантаження й вивантаження піддонів із продукцією з одного боку. Вони оптимально підходять для організації складського приміщення, що має великі обсяги продажів. Оснащення його палетними стелажами дозволяє економити вільне місце, збільшуючи доходи шляхом продуктивності й ефективності праці.

Переваги та конструкція палетного стелажа: просто й надійно

Вибираючи палетні стелажі для оснащення складу, цеху або іншого приміщення, власник отримує цілий ряд переваг. До них відносяться:

  • надійність систем зберігання. Досягається внаслідок того, що конструкції складаються зі сталі, тому ймовірність порушення їх цілісності виключена;
  • можливість експлуатації на відкритих ділянках та у неопалюваних приміщеннях. Щоб запобігти корозії металу, здійснюється нанесення захисного покриття у вигляді порошкової фарби або цинку;
  • великий термін служби;
  • широка сфера застосування;
  • зручність експлуатації;
  • доступна вартість.

Популярними палетні стелажі є завдяки простоті монтажу та зручності експлуатації. Досягається це за допомогою наступних конструктивних елементів:

  1. Рама — основа всієї конструкції, яка складається з вертикальних стійок із перфорацією для регулювання відстані між ярусами, горизонтальних балок (траверсів) та розкосів.
  2. Допоміжні елементи — додаткові деталі, що підвищують ефективність, надійність та зручність експлуатації системи. До них відносяться полки, які не є обов'язковими, застосовуються здебільшого в тому разі, коли піддон має нестандартні параметри. Полки виготовляють зі сталі або ДСП. Використовуються також захисні пристосування, які призначені для запобігання розбіжності вертикальних стійок.
  3. Матеріали для скріплення — призначені для підвищення надійності системи зберігання, усі сполучення фіксуються різьбовими елементами. Готова конструкція також кріпиться до бетонного покриття через опори стійки анкерними болтами, забезпечуючи її нерухомість.

Отримані металоконструкції мають високі технічні параметри. Навантаження на пару балок (секцію) становить 4,5 тонни, а загальна вантажопідйомність рами дорівнює 18 тонн.

Особливості застосування

Металеві палетні стелажі призначені для розміщення як однотипних, так і комбінованих вантажів. Їх застосування дозволяє здійснювати оперативне відвантаження й завантаження продукції. Реалізується процес за допомогою вилочного навантажувача. Техніка під'їжджає до стелажу й по черзі здійснює зняття або встановлення піддонів із вантажем.

Проста конструкція полегшує процес складання системи. Вони також легко розбираються з метою переміщення на інше місце. Висота може варіюватися від 1,5 до 12,5 метрів, що дає змогу розміщувати конструкції у приміщеннях із різною висотою стель. Вироби мають довжину від 1,2 до 3,6 метра.

Розміщувати фронтальні стелажі можна як поруч зі стіною, так і окремо – у центрі приміщення. За умови окремого розташування підвищується зручність використання шляхом можливості навантаження або відвантаження піддонів із будь-якої сторони. Зазвичай у такому випадку конструкції розміщуються парами один з одним.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також