Призовники, військовозобов’язані та резервісти не зможуть виїжджати за межі області без спецдовідки

24
18

Досі не було жодного механізму, як отримувати таку довідку.

Як пише Бабель, у законі України «Про військовий обов?язок та військову службу», який діє з 1992 року, є пункт 4 статті 37 — він забороняє у воєнний час призовникам, військовозобов?язаним та резервістам виїжджати без спеціального дозволу від військкомату.

5 липня Генштаб ЗСУ підтвердив, що під час воєнного стану українці, які перебувають на військовому обліку, мають отримати спеціальний дозвіл від військкомату, щоб виїхати з місця, де вони проживають.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголосив, що всі військовозобов'язані, які планують виїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл у ТЦК.

"Всі, хто досі не стоїть чи не поновився на військовому обліку, мають це зробити. Нагадую, триває війна. Ви потрібні своїй державі! Жодних вказівок на перешкоджання переміщенню осіб упродовж найближчих днів з боку військового командування не надавалося", — зазначив Валерій Залужний.

Пізніше в ЗСУ роз'яснили порядок надання дозволу для виїзду військовозобов'язаних за межі місця проживання. Такі довідки діятимуть щонайменше 30 днів.

Наразі думають, як вирішити питання з українцями, які системно перетинають адміністративну межу по роботі чи за необхідності.

Після обурення суспільства, у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає зміни до порядку виїзду призовників, військовозобов'язаних та резервістів за межі їх місць проживання.

Також президент Володимир Зеленський пообіцяв розібратися з обмеженнями на пересування військовозобов'язаних.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ц
Ціґань

для чого йсе туй висить, кіть давно уже удмінили?

Б
Бачі

Рано Середньостатистичний речник у пагонах каже же возитися в другу область не мож. Каже шо то в законі написано щи боло у 1992році Лем з 24лютого они не віділи шо то там боло записано, а типирь прозріли. Динь Залужний і юрист ВСУ роз'яснювуть. Шо то лем про зміну міста проживання, а не про переміщення у другу область на рибалку на пувдня. Вичур найвєлічнєшій геній-рукавадітєль свому головнокомандувачу армії під час війни, як і все - не розобравшися ни у чому - грозиться же без мене не принимайте закон 1992року. Сьись серіал бов случайний, ци по сценарію? ГЕ? Зробилисьмесяразом! Маєме!

*
*****

Зелений піар))

7
7878888

Обіцянка цяцянка... Хохмив роками став великим демократичним президентом і всіх припер до стіни довідкою неабиякої важності. Скільки незалежної стільки важних довідок... немає за що боротись. Коли наступні вибори?

З
Заеарпатець

Які роз'яснення .. се як добрий и злий поліцейський .. Зеленський захотів зловити хайп

8
8

буде роз'яснення, для чого такий пафосний заголовок?

ТЦ
Той циган

Де брати дозвіл , щоб файно усратися??

ЦЗ
Циган з Бороп-телепа

Мож піти усратися? Від кого проситися ?

І
Іоан

Чому б кріпосне право не повернути?

ДК
доктор комаровски

всих на горшок ...

Д
Дурні

Читайте саму норму!! Редакторе, вичитуйте перед випуском матеріал! Бо не розібравшись , маніпулюєте і сієте галіму зраду!

З
Закарпаття

Но та туди треба захищати лиш свою область !

Н
наново

сволочi.

У
Упс

У вараши у гуртожитку готель вокзал коло штреки таких повно і нич їм нитреба

С
Сват

Правильно роблять. А то хтось призабув що война. Мажорчики із цілої України позїжалися на отдих

С
СВУЙ

Хуже,як за радянської влади Ще псталося забра паспорти

К
Корчи

Скоро з улиці на улицю, треба буде дозвіл.

М
макс

Лише області? Чи і міста/району?

Читайте також