Психічнохворий зарізав сусіда по палаті

10
0

на Перечинщині

...Зайшовши вранці у палату посиленого режиму, медична сестра психоневрологічного інтернату, що в одному із сіл Перечинського району Закарпатської області, застигла на порозі, наче вкопана, – на ліжку лежав закривавлений 49-річний мукачівець Василь, котрий тут перебував на лікуванні. На його шиї виднілися глибокі порізи. Чоловік не подавав жодних ознак життя. Налякана медсестра доповіла про побачене керівництву лікарні, а ті в свою чергу зателефонували у Перечинський райвідділ міліції.



Дзвінок з психоневрологічного інтернату підняв на ноги ледь не весь особовий склад райвідділу. На місце пригоди виїхали керівники цього підрозділу та посилена слідчо-оперативна група. Потерпілого, на жаль, не вдалося врятувати. Від завданих близько півтора десятка ножових ударів у шию у нього не було найменших шансів на життя. Смерть виявилася миттєвою. Під час огляду місця події правоохоронці знайшли закривавлений зламаний кухонний ніж. Ним, припустили міліціонери, і вбили Василя.



Варто сказати, що в палатах посиленого режиму цієї установи знаходяться т.зв. `буйні` пацієнти, за котрими потрібен особливий нагляд. Такі, на думку лікарів, вважаються досить небезпечними. Працівники міліції вирішили перевірити усіх, хто контактував з Василем. Насамперед, підозра впала на пацієнтів, котрі перебували в цьому приміщенні. У палаті, крім Василя, знаходилося ще троє осіб. Один з пацієнтів був глухонімий, іншого ніяк не вдавалося вивести із шокового стану. Тож, зрозуміло, щось довідатися від них виявилося непростою справою. А ось поведінка третього, 31-річного мукачівця Володимира, видалася правоохоронцям підозрілою. Побачивши працівників міліції, він нібито замкнувся у собі. Цей тип -- постійний `клієнт` цієї медичної установи. Бувало, що й утікав звідси. Причиною його ізоляції, як правило, ставали приступи психічної недуги.



Спочатку Володимир на запитання оперативників намагався відмовчуватися. Та згодом цей молодик все-таки вирішив заговорити.



У палату посиленого режиму Володимира помістили після чергового приступу. Невідомо чому, але це приміщення видалося йому зборищем убивць. І молодик чомусь затаїв у душі злобу на свого земляка Василя, сусіда по палаті. У хворій голові Володимира з`явилася нав’язлива думка: якщо я його не вб`ю, то він мене точно порішить... Між обома не виникало жодних конфліктів, і усі поводилися пристойно, не викликаючи підозри. Та одного дня Володимир попросив свого приятеля, котрий теж мав психічну недугу, принести ніж. Мовляв, тут немає чим і сало відрізати. Коли з`явилася зброя, вирішив негайно діяти вночі.



Вибравши момент, молодик підійшов до сплячого сусіда і став щосили наносити йому удари ножем у шию. Зупинився лише тоді, коли зламалося лезо. Пізніше зламаний ніж мукачівець наказав сховати іншому сусідові по палаті.



За фактом убивства порушено кримінальну справу. Триває розслідування.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також