ПЦУ закликає всі громади УПЦ МП перейти до них

12
2

Священний синод Православної Церкви України закликав духовенство і мирян громад Московського патріархату "послідувати Томосу".

"Закликати архієреїв, духовенство, монастирі та релігійні громади, які перебувають в юрисдикції Московського патріархату в України, послідувати Томосу про автокефалію ПЦУ та увійти в канонічне єднання з Православною Церквою України. Громади і монастирі заохочуються до єднання в рамках місцевої єпархії Православної Церкви України за територією розташування", — йдеться у зверненні Священного Синоду ПЦУ.

В ПЦУ зазначають, що єпархії з юрисдикції УПЦ МП в разі ухвалення відповідного рішення про єднання з ПЦУ зберігатимуть свою структуру як єпархії Православної Церкви України. Також монастир, чи громада окремо можуть бути, за бажанням, прийняті у пряме підпорядкування митрополита Епіфанія та не входити у місцеві єпархії ПЦУ.

"Наш Священний Синод закликає архієреїв, духовенство, монастирі та релігійні громади, які перебувають в юрисдикції Московського патріархату в України, послідувати Томосу про автокефалію ПЦУ та увійти в канонічне єднання з Православною Церквою України", — зазначив митрополит Епіфаній на своїй сторінці у twitter.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

П
Правда

Це по чесному закликають. А потім всіх на колиму ліс валити . Псих лецюський митер Сидор буде там бригадиром.

Б
Бачі

Доки Арестович не намікне вовчику аби тот намікнув жонам шо так треба зробити - доти з того нич не буде...

Читайте також