Пункт пропуску “Ужгород — Вишнє Нємецке” закривають ...

5
0

тимчасово закривають ... тимчасово

Так заявив на прес-конференції Михайло Кочіш, в.о начальника Ужгородської митниці. За його словами, Словаччина зможе вступити до Шенгенського союзу лише після повної реконструкції пункту пропуску “Вишнє Нємецке”, бо наразі він не відповідає сучасним європейським вимогам.

У підсумку словацька сторона вирішила перебудувати митний пост і усучаснити його інфраструктуру в найстисліший термін, тобто з 19 лютого до 31 травня. “У майбутньому ця реконструкція допоможе значно збільшити пропускну спроможність на цьому об’єкті”, — зауважив Михайло Кочіш. Тому в період реконструкції митного поста бажаючі виїхати до Словацької Республіки будуть перенаправлені у пункт пропуску “Малий Березний — Убля”. Однак це стосується лише легкових автомобілів, контроль та пропуск у ПП “Ужгород — Вишнє Нємецке” триватиме і на час реконструкції для транспорту, в якому прямують дипломати і офіційні делегації, вантажних авто, мікроавтобусів без урахування вантажопідйомності, рейсових та туристичних автобусів (посадочних місць більше 16), а також для в’їзду транспортних засобів, придбаних громадянами України та резидентами, які прямують транзитом через митницю.

Натомість, за словами першого заступника начальника Чопського прикордонного загону підполковника Сергія Гаркуші, на період реконструкції митного поста “Вишнє Нємецке” у пункт пропуску “Малий Березний — Убля” до основного персоналу будуть направлені 4 працівники Чопського прикордонного загону задля підвищення інтенсивності оформлення транспорту та осіб, які прямуватимуть через спільний державний кордон. “Ми забезпечимо всі необхідні умови задля безперебійного пропуску через пункт “Малий Березний — Убля”, — додав Сергій Гаркуша.

До речі, митний пост “Ужгород” теж підлягатиме повній реконструкції та знесенню існуючої інфраструктури в рамках програми TACIS. Проте, за словами Михайла Кочіша, ці зміни планується здійснити протягом трьох наступних років.

Людмила Федоришина

"Rionews"

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також