Пункт пропуску "Загонь" до червня – на реконструкції (ФОТО)

15
2

На пункті пропуску через угорсько-український кордон у с.Загонь почато ремонтно-будівельні роботи.

З цього приводу Угорське Національне податкове та митне управління за сприяння Генеральних консульств Угорщини у м.Ужгород та м.Берегово скликало прес-конефренцію, на якій пояснило з якого приводу на пункті пропуску відбуваються будівельні роботи і чим цей період реконструкції буде особливим для українських водіїв та пасажирів, що перетинають кордон на авто.

Замовником реконструкції пункту пропуску з боку Загоні є Угорське Національне податкове та митне управління, яке виграло грант на модернізацію пункту перетину угорсько-українського державного кордону, що обслуговує найбільший потік транспортних засобів. Мета проекту: створення інфраструктури, необхідної для ефективної організації прикордонного контролю та обслуговування транспортного руху.
Власне, йдеться про заміну кабінок, у яких працюють інспектори та обладнання, яким вони послуговоються.
Як повідомив співробітник відділу преси та комунікації Управління, майор  Дьордь Аттіла Шуллер, реконструкція почалася 7 березня і триватиме не довше, ніж до 13 червня. У цей період ймовірне зниження пропускної здатності угорського кордону з боку Угорщини, однак не більш ніж на 50% від початкової потужності. Нині кордон щодоби перетинають 700-800 легкових авто та близько 300 вантажівок. Саме вантажного потоку найбільше торкнуться тимчасові незручності.

Однак як повідомив заступник керівника регіонального відділення Національного податкового та митного управління Петер Мезеї, водії можуть скористатися альтернативними можливостями перетину кордону, як-от переходами "Ловня" - "Дзвінкове", "Барабаш" - "Косино", "Тісобейч" - "Вилок", "Берегшурань" - "Лужанка". При цьому варто пам’ятати, що тільки «Лужанка» і «Вилок» працюють цілодобово. Інші ж пункти переходу закінчують пропуск через кордон о 16:00. Ось графік роботи пунктів переходу:

ПП «Дзвінкове-Лоня» – щоденно з 09.00 до 17.00 год. (за київським часом),
ПП «Косино-Барабаш» – що денно з 08.00 до 18.00 год. (за київським часом),
ПП «Лужанка–Берегшурань» – щоденно та цілодобово,
ПП «Вилок–Тисабеч» – щоденно та цілодобово.
Варто пам’ятати, що вантажівки можуть перетинати кордон виключно через ППК Чоп-Загонь.

Загальна вартість проекту реконструкції складає 167.842.468 форинтів, з них 125.881.851 форитнітв – підтримка Європейського союзу, а 41.960.617 форитнів – співфінансування Міністерства внутрішніх справ Угорщини.

Як зазначив Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаї, заміна контрольних кабінок на пункті пропуску у м. Загонь є дуже актуальною, тому що наявна інфраструктура не дозволяє проводити ефективний контроль, якого вимагають європейські стандарти. Визначені лінії контролю знаходяться на великій відстані від розташованих нині кабінок, крім цього, кабінки паспортного контролю та фінансової охорони амортизовані у значній мірі. На смугах для легкових автомобілів в’їзної та виїзної сторони розташовано 25 окремих кабінок для міліції та працівників фінансової охорони. Замість них буде розташовано 15 шт. нових, інтегрованих кабінок і 2 окремі кабінки для працівників міліції. Крім цього, над станцією зважування, що знаходиться на в’їзній стороні буде розміщено дах.

Хорошою новиною є те, що до кінця 2014 року Управління має плани збудувати лінію для пропуску вантажних автомобілів через ПП «Лужанка–Берегшурань». Що ж до затримок, які трапляються при перетині кордону на авто зараз (а скарги на це надходять час від часу від водіїв), то Управління просить поставитися з розумінням до цих моментів і нагадує, що угорсько-український кордон є зовнішнім кордоном Євросоюзу тому перевірка на ньому є особливо ретельною, що зазвичай забирає багато часу. Саме з метою скоротити терміни перевірки і здійнюється ця реконструкція, яка є не останньою. Інфраструктуру кордону і надалі розвиватимуть.

Коментарі

К
кум

ПП «Косино-Барабаш» – що денно з 08.00 до 18.00 год. (за київським часом) ДО 20,00 к.ч.!!!!!

Е
Еколог

но та се ай єнні убитки

Читайте також