Путін хоче автономії для Донбасу та федералізації України

8
17

Як відомо, в кінці січня президент Росії Володимир Путін запропонував президенту Франції Франсуа Олланду і канцлеру Німеччини Ангелі Меркель свій план врегулювання конфлікту на сході України.

Що ж до української сторони, то Київ через довірених комунікаторів передав своє наполегливе бажання ознайомитися з останнім зразком путінської творчості. Зрештою, документ таки був переданий у Київ — не українським чи російським послом, а Віктором Медведчуком.  

Згодом, Порошенко, після ознайомлення з текстом, повідомив Владіміру Путіну про неприйнятність для України запропонованого плану, вважаючи його спробою дестабілізувати ситуацію в країні з метою її розвалу. 

Основні пункти "Комплексу заходів...":

— надання статусу автономії в рамках адміністративних кордонів Луганської і Донецької областей;

— гарантія безпеки, недоторканності та безвідкликності обраних на позачергових муніципальних виборах осіб та органів влади (ці вибори називають другим етапом, згідно з яким перший етап, що пройшов 2 листопада 2014 р. і призначив Захарченка і Плотницького керівниками "ДНР" і "ЛНР", уже відбувся і залишиться в силі);

— гарантія виконання Україною Закону "Про особливий статус" у повному обсязі (нагадаємо, що в законі "Про статус" не зазначено дати місцевих виборів і кордонів території, на яку він поширюється. Останнє має визначити Верховна Рада...);

— гарантія конституційної реформи України, що передбачає децентралізацію і федералізацію, а також створення Донецької і Луганської автономних областей (або республік). Щодо Донбасу Путін конституційні перетворення бачить так: створення автономних республік; надання їм статусу вільної економічної зони; ухвалення конституцій Донецької і Луганської автономних республік; проведення виборів відповідно до донецької і луганської конституцій; договір про розмежування повноважень між Україною і автономними республіками.

Для реалізації всього цього в документі передбачено встановлення прямого діалогу між офіційним Києвом і лідерами "ДНР" і "ЛНР", виведення всіх українських військових формувань — ЗСУ і МВС — за межі областей і легалізація "народної міліції", якою називатимуться наявні на території "ДНР" і "ЛНР" військові формування, зосередження частин "народної міліції" на кордоні з Росією. 

Коментарі

О
Олег

До Против тупизма.....НУ якщо так піде далі як ви навели і Київ так буде себе вести далі то нічого не залишаєтся як провести кордон на перевалі по лінії Арпада ..

О
Олег

До Война і мир ....так я згоден залишити Донбас у складі України це самогубство для всіх!

ПТ
Против Тупизма

К 11,И сейчас из-за это Палестины,в каждой новостройке а их там в каждом городе по 50 домов строится,там обычно 12-18 этажей,так суть в том,что в каждой квартире есть комната которая тупо сделана с железа,двери,стены,окна,тупо с толстого железа,даже если целый дом упадет,от попадания ракеты.Люди выживут,так как при звуке сирены они все прячутся в ту комнату.(а комната обычная,шпаклевка краска,не как кладовка)Обычно детская.Дом упадет,а эти комнаты останутся стоять.Ну разве что очень большой калибр будет.Там берегут жителей,а у нас нет.И у нас совсем не та ситуация,чтобы ДНР,ЛНР сравнивать с Сектором Газа.Арабы один из самых безбашиных народов.А ДНР,ЛНР это твои твои земляки.

ВІ
Війна і мир

Те, що Путін пропонує Україні, це підставний регіон, троянський кінь. Росія хоче контролювати Донбас і впливати через нього на зовнішню політику України, але щоб при цьому Україна сама утримувала Донбас за власний кошт. Росія давно могла приєднати ДНР-ЛНР до себе, ощасливити бідних мирних людей, там навіть якісь референдуми проводили. Однак Росія цього не зробила, чому? Тому що Росії такий маленький шматок депресивної території сам по собі ні до чого. Крим - інша справа, там флот, контроль над басейном Чорного моря, військові бази, там не побоялися піти проти світу. А тут ідея великої Новоросії провалилася, точніше, застрягла на цих двох половинках Донецької і Луганської областей.

ПТ
Против Тупизма

к 11,Ты знаешь что такое?Это Палестина,Это тупой народ,который всю дорогу бомбит жителей Израиля,они запускает на территорию Израиля ракеты которые стоит 200 долларов на ихние деньги,а Израиль,чтобы защищать свой народ,сделал систему "Купол"Когда запускается ракета с Газы,раздается сирена по целому городу за 1-3 минуты до того как ракета должна упасть на город.А Система купол отправляют свою ракету стоимостью 50 тысяч долларов.Чтобы в воздухе сбить Палестинскую ракету,чтобы не дай бог упала она на мирных жителей!Вот как евреи переживают за свой народ,а у нас что?Только на смерть отправляют людей.И Палестина сама начинает конфликты.А тут ДНР и ЛНР просят оставить их в покое,им ничего не нужно от Украины.Там мирный народ,это мы к ним идем стрелять,а не они к нам.

1
11

ЗРОБИТИ ІЗ ДОНБАСА СЕКТОР ГАЗА!! І БУДЬТЕ ЗДОРОВІ ЖИЙТЕ НЕ ТУЖІТЬ МИНІ І БЕЗ ВАС ДОБРЕ БУДЕ. ДУМАВУ ТАК МНОГІ ДУМАВУТЬ.

ПТ
Против Тупизма

К Олегу,Да но ты пойми пока Закарпатья это часть Украины,и в Киев руководит всем денежными средствами,никто не даст эти деньги на развития области,так как дома стоить нужно олигархам.23 года не давали а сейчас тем более,а даже если и дадут наши чиновники на Закарпатье,которые подчиняются Киеву разворуют эти деньги,и Киев знать не будет.А если будем отдельно от Украины,то маловероятно что кто то будет помогать Закарпатью,разве что Венгрия.23 года давали кредиты,70млд долларов,и не сделали Шахты,заводы,дороги,даже жилые дома государство не строит,только частники.а гос.Украина что то сделает?Уверен что не сделает,будем без ДНР,ЛНР,Крыма.Жить как жили до этого,без медицины,дорог,милиции,армии(ну на ступеньку станет ввыше армия)Без бюджета,с конкретным кредитом.Без заводов,шахт,учебных заведений,и т.д вернее это будет(нада же гдето бабки косить)Но будет не на таком уровне как бы хотелось это видеть.

ВІ
Війна і мир

Тому якщо вже відпускати Донбас, то повністю і на хуй, з кордонами. А якщо не відпускати, то на більш-менш вигідних для нас умовах: автономія, російська мова і т.д., але без регіональної армії і тим паче права вето.

ВІ
Війна і мир

Олег, читай уважно, адже навіть Путін не пропонує відпустити Донбас, і в цьому весь задум. Путін пропонує залишити Донбас Україні, але на вигідних Путіну умовах. Що це означає? Це означає, що: - де-юре Донбас залишається у складі України, але де-факто підконтрольний Кремлю; - проте не Росія, а саме Україна утримує (і відбудовує) Донбас за власний кошт; - запропонована Путіним "легалізація народної міліції" на ділі означає постійне розміщення російського збройного контингенту; - пропонована Росією федералізація передбачає право кожного окремого регіону накладати вето на будь-які зовнішньополітичні ініціативи цілої України, це означає, що підконтрольний Росії Донбас, наприклад, завжди голосуватиме проти євроінтеграційних законів чи вступу до НАТО. Донбас не дає добро - значить, Україна не може прийняти рішення.

П
придурку

Дебальцево: котла нет - а шо єсть??? Донецк: аэропорт наш - а шо є ще аеропорт?по-моєму кацапи його розібашили... Освенцим: освободили мы - ну п"яна ж кацапня((( Україна: це Європа - ну не рассєя же...

ПТ
Против Тупизма

К Олегу,к большому сожалению мало таких людей как ты которые понимают это.Но потихоньку у людей открываются глаза и они начинают думать как мы.Но уровень жизни чтобы поднять в Украине,нужен пару десятков лет.В Украине нету ничего,чтобы этот уровень хоть как то поднимать.

ВІ
Війна і мир

Якщо ми віддамо Донбас на умовах, вигідних Путіну, це означатиме: в короткій перспективі - мир; в довшій - війну на Харківщині, на Херсонщині з боку Криму, на Одещині з боку Придністров'я. Тобто всюди, де поряд стоять російські війська. Сумнівів, що Росія намопмує Донбас своїми військами (під виглядом армії ДНР-ЛНР), нема.

ЕН
Економіка нич, імідж усьо

Путін ні за що не відступить, тому що це буде величезною іміджевою поразкою. Росіяни й особливо російські націоналісти сприймають війну на Донбасі як священну війну Росії проти фашизму-Америки-самого чорта. Санкції злять, але "мы за ценой не постоим".

Т
толя

Не жадай дому ближнього твого , не жадай жони ближнього твого , ані раба його , ані рабині його , ані вола його , ані осла його , ані всякої худоби його , ані всього , що у ближнього твого . 10 ЗАПОВІДЬ . ЛОНГИН СОТНИК ЧУДЕСНЫМ ОБРАЗОМ ИСЦЕЛИЛСЯ ОТ СВОЕЙ СЛЕПОТЫ . ВЫ ЗРЯЧИЕ ЗАХВАТИЛИ КРЫМ . РАСТОПТАЛИ 10 ЗАПОВЕДЬ . СТАЛИ ПРИЧИНОЙ ВСЕХ БЕД НА УКРАИНЕ .

МН
москаляку на гілляку

А харя у путлера не треснет?

Т
толя

ВВП - мне надо принять ванну , выпить кофе . РУССКИЕ ОЛИГАРХИ ему - будет тебе и ванна , будет тебе и кофа , будет и кава с чаем , поехали к шефу - КОВБОЮ .

ПТ
Против Тупизма

Ну мышление Путина понятно,Крым тоже был автономным.Он понимает,что ДНР и ЛНР в любом случае будет относится к России.

Читайте також