Пилосос із контейнером чи мішком: що краще

36
0

Пилосос — один із тих корисних домашніх девайсів, що є ледь не в кожній українській господині. Якщо його немає і треба придбати або замінити старий чи несправний на новий, виникає питання, яку модель краще вибрати.

Прилади поділяються на дві головні категорії залежно від місткості збору сміття: з контейнером або з мішком. Розглянемо докладніше типи цього обладнання.

Особливості пилососа з мішком

Пристрій відрізняється простою конструкцією. Потужним потоком сміття засмоктується в мішок, а потім повітря через декілька фільтрів виходить назовні. Для виробництва самого баку використовується нетканий синтетичний матеріал, щільний папір (для одноразового типу) або міцна тканина (для багаторазового використання). Переваги цього варіанта:

  • проста експлуатація;
  • легка вага самого приладу;
  • відсутність контакту зі сміттям у разі використання одноразових мішків;
  • необхідність звільняти бак лише після його наповнення;
  • менший коефіцієнт шуму порівняно з циклонним.

Такі пристрої мають і недоліки. Багаторазовий мішок із часом може пошкодитися, тож необхідно його замінити. З рівнем наповнення сміття знижується потужність всмоктування. Повітря, яке виходить із приладу через фільтри, досить неприємно пахне. Вибираючи цей тип пристрою, зауважте це.

Особливості пилососа з контейнером

Прилад працює на базі циклонного фільтра. Сміття збирається в пластиковій місткості за допомогою утвореного вихору. Завдяки фільтру HEPA повітря очищається на 99%, оберігаючи мотор та мікроклімат у кімнаті.

На сайті компанії Eldorado.ua представлено розмаїття приладів. Саме там можна більш детально ознайомитися та купити пилососи такого типу від різних виробників. На сторінках товарів є вся необхідна інформація, а також відгуки клієнтів. Тож вибрати модель, що задовольнить потреби споживача, буде не складно.

Щодо самого приладу контейнерного типу, то варто виділити декілька суттєвих переваг. Незалежно від заповнення сміттєвого бака потужність всмоктування не зміниться, та й неприємний запах виключений. У прозорій колбі видно все, що було набрано пилососом. Тож знайти річ, яка помилково туди потрапила, буде легко. Звільняти контейнер від сміття значно простіше порівняно з мішком, тканина якого вбирає в себе пил.

Водночас під час експлуатації приладу спостерігаються недоліки. Треба бути готовим до гучного шуму. Це стосується не так гудіння мотору, як дряпання внаслідок потрапляння до пластикового бака дрібних часток. До того ж постійно необхідно пильнувати фільтр HEPA, що швидко стає непридатним. Його несвоєчасна заміна може призвести до неполадок механізму.

Вибирати модель пилососа потрібно з урахуванням усіх переваг та недоліків. Немає кращого чи гіршого варіанта. Правильний вибір той, який найкращим чином стане в пригоді господині чи господарю.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також