Питання площі Народної винесли на міжнародний рівень

8
11

2 жовтня відбувся круглий стіл на тему "Чехи в Україні: збереження культурної та історичної спадщини. На прикладі Закарпатської області".

На зустрічі були присутні як місцеві історики діячі культури так і іноземні гості.

Консул Генерального консульства чеської республіки у Львові пані Валерія Фюлеова також була присутньою на даній конференції. Саме до неї звернулися місцеві активісти з приводу руйнування площі Народної. Пані консул ознайомилася зі світлинами площі часів підкарпатської русі та побачила проект Павлея. Останній їй не сильно сподобався. Втім пані Валерія не має влади вирішувати такі питання отож попросила активістів сформувати ініціативну групу та направити колективного листа пану Генеральному консулу. Таким чином активісти винесли проблему площі на міжнародний рівень.

Частина учасників круглого столу відправилися подивитися на площу Народну востаннє. 

Мукачево.net

Коментарі

М
Мусорок

Подебрій Шеф прессс служби УМВС Закарпаття є украінофобом і украіноненавистником прочитайте його коменти в фейсбуці на расейськой мові проти ВО Свободи проти патріотів Украіни і стає ясно Подебрій виконує просто як шавка і песик Варцаби волю і прихоть Медведчуківського хенерала .

НТ
не троль

Балогівським шавкам добре, щоб була розруха перед ОДА. Де були ці шавки, коли Балога знищив розарій на Народній?

М
Мент

Цікаво, чого це Подебрій по всіх сайтах шастає і по-кацапськи агітує за реконструкцію Народної? Це входить в обов'язки прес-секретаря Варцаби? Чи це він так шабашить на стороні?

Ч
читач

О, набігли Ледидовські боти! Пане губернаторе, наберіть в штат інших коментаторів, бо ці трохи затупі - їм важко коментувати про історичну та культурну спадщину, урбаністику, пам'ятки архітектури та міське середовище. Інтелект занизький...

:
:))

В самій Чехії та Словачині перед майже ідентичними будівлями, спроектованими Крупкою чи йому подібними в першій половині 20-го століття, таких ганебних полян немає. Народну потрібно реконструювати.

1
1234

Мижнаройдный ривень.... Больше похоже на истерику от дыбы и компании. Теперь с площадью будут тыкаться на каждой прес-конфереции, к каждой Ани Лорак, которая приедет с концертом? Еще пускай не забудут к Луческу и Луису Андриано с фотографией площади подкатить, когда Шахтер приедет играть с Говерлой. Потом напишут, что площадь вышла на международный уровень, так как Румыния и Бразилия тоже выразили обеспокоенность. Пускай еще американского туриста какого-то на вокзале в Ужгороде поймают и напишут, что Барак Обама взял на собственный контроль... Если бы хотя бы 5-10 тысяч ужгородцев были против и ходили на митинги, то тогда о чем-то можно было бы говорить. А на все протесты собралось человек 20-40. О чем вообще разговор. Весь протест с треском провалился. Сколько бы там дыба с компанией в истерике не бегали по всем пресухам - это ничего не изменит.

:
:))))

Більшої дурниці за комент нижче ще не читав. Консулу не потрібно бути спецом в архітектурі, але чеський консул зацікавлений в збереженні історичної спадщини. І консул може посприяти отримати висновок щодо проекту Павлея від провідних фахівців чеської архітектурної школи, з якої вийшли Крупка, Лібшер та інші архітектори, що проектували Народну площу. І повірте, цей висновок буде не на користь "геніального ужгородського архітектора", а насправді дилетанта-афериста Павлея.

Ч
читач

Чехи багатьох навчили як треба будувати.Тепер, коли обирають для купівлі житло, перевагу віддають саме чеським квартирам та будинкам, навіть багаторічним, старим архітектурам, тобто проектуванню чеськими архітекторами, це насправді вічний бренд, високі стелі -просторні кімнати та на багато десятків років.То ж на мою думку, "досвідченому архітектору" Павлею, автору реконструкції пл.Народної в м.Ужгороді, далеко до чеських проектантів, які мислили та втілювали декілька століть до нього, "найвидатнішого архітектора" сучасності...

С
сусід

Частина учасників круглого столу відправилися подивитися на площу Народну востаннє. Вночі готується масове самогубство? )))

:
:)

:) Більшої дурниці ще не читала. Консул спец в архітектурі.

Ч
читач

Ну, чекаємо коли Павлей виллє відро помий на чеського консула та скаже, що чехи не розуміються в архітектурі і їм не зрозуміти його геніяльного проекту...

Читайте також