Питання пріоритету: Дорога до села Чорна Тиса - 595 мільйонів за 9 км

39
8

Днями Служба автомобільних доріг у Закарпатській області оголосила тендер з капітального ремонту дороги до високогірного села Чорна Тиса від селища Ясіня на суму 595 мільйонів гривень.

Згідно тендеру, кінцевий термін подання тендерних пропозицій — 22 серпня. Переможець буде обраний на аукціоні 23 серпня. Послуги мають надаватися до 31 грудня 2023 року.

Ремонт дороги передбачає укріплювальні роботи, заміну покриття та ремонт мостів. Додамо, що відстань між населеними пунктами Ясіня і Чорна Тиса складає майже 10 км.

Як зазначив у себе у Телеграм-каналі політичний експерт Юрій Дзямулич, пріоритетність ремонту цієї дороги викликає питання. Адже, якщо ремонтувати дорогу, то можливу ту, на якій більший трафік.

"Чи потрібно ремонтувати цю ділянку дороги? Так, однозначно потрібно, бо вона у жахливому стані вже багато років. Питання про її ремонт поставало уже безліч разів. Однак, мусимо визнати, що зараз, у час війни є пріоритетність завдань. Тож, що може бути пріоритетнішим наразі? Крім, безумовно, допомоги Збройним Силам України, це забезпечення належного дорожнього покриття на магістральних дорогах області. Зокрема, траси Київ-Чоп, якою здійснюється перевезення значних обсягів товарів, зерна, якої їздять сотні тисяч автомобілів", - зазначає Юрій Дзямулич

"Дорога від Ужгорода до Латірського перевала у поганому стані. Тож чому влада області, розуміючи проблему, віддає перевагу спрямуванню коштів на ремонт високогірної дороговартісної дороги до села, а не перенаправити ті ж кошти на обслуговування та ремонт надважливої траси Київ-Чоп? Чи не це є рівнем менеджменту та управління пріоритетності завдань?", - каже експерт.

Середній поточний ремонт кілометра траси коштує близько 30 мільйонів гривень. Тож за ті самі кошти можна відремонтувати 20 кілометрів дороги - прибрати найпроблемніші ділянки від Сваляви до Латірського перевалу.

"Ще раз, у нинішніх умовах, мусимо обирати пріоритети, при всій повазі та співчутті до Ясінянської громади та її туристичному потенціалу", - підсумовує Дзямулич.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

СС
Старший сержант

Без матів неможливо висловитися про все це: військові збирають по копійчинах на дрони, автівки, різне приладдя без якого неможливо воювати, навіть вже віце-прем'єр оголошує збір з людей і бізнесу на дрони, а по країні в цій самий час закатують мільярди гривень в асфальт. Що це? В минулі роки весь дорожній фонд Закарпаття на рік на місцеві дороги складав менше 300 млн грн, а зараз така гостра необхідність "освоїти" майже 600 млн НА АСФАЛЬТ??? Свинство.

І
Іван

З Ясіня до Чорної Тиси лем 4 км. А остальні пять куда? Навірно в сторону Коломойщини, де буде буковель2.

В
Вася

Славон стає мільтіміліонером

БД
Без дороги

То в Чорній Тисі прошлий місяць ваз девятка вилетів з польової дороги

J
JJ

Бардак в країні

І
Іштван

Гат кілометр асфальта получаєтца 60 мілліонов грівен. Ми положим дорогу із коцкі за половіну - 30 мілліонов.

СЗ
Соромно за Вас

Там мабуть барабани будуть висіти на кожному стовбчику і відбивати номер кілометру. Хоча за такі кошти мож усіх урядовців туда на стовпчики натягнути, хоча шось підсказує що вони нас натягують як завжди.

Ф
федько

а на дрони на армію нашкребсти негодні,нєт дорогу робити аби дале москалям було по чому ходити,типир пріорітет це оборона країни!

Читайте також