Рада адвокатів Закарпаття зібралась на розширене засідання (ФОТО)

14
9

31 травня 2013 року в конференц-залі готельного комплексу «Ельдорадо», що на Свалявщині, відбулося розширене засідання Ради адвокатів Закарпатської області, куди були запрошені, крім членів Ради, представники керівних органів Закарпатського відділення Спілки адвокатів України та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області.

Серед питань, що розглядалися на засіданні Ради, були такі важливі як видача свідоцтв на право зайняття адвокатською діяльністю, направлення на стажування осіб, що успішно склали кваліфікаційний іспит, внесення адвокатів краю до Єдиного реєстру адвокатів України та організаційні питання. Також розглядалися проблеми матеріально-технічного забезпечення функціонування діяльності органів адвокатського самоврядування на Закарпатті.

Окремо було обговорено питання про деструктивну позицію групи осіб, а саме –Лариси Герасько, Ольги Машкаринець, Віктора Бедя, Анастасії Бачинської, Володимира Думнича та інших, які, звертаючись у різного роду інстанції зі скаргами,  безпідставно стверджують, що органи адвокатського самоврядування на Закарпатті сформовані незаконно, а установча конференція адвокатів Закарпатської області є теж незаконною. За наявною у Раді адвокатів інформацією вони нещодавно навіть зверталися до Закарпатської обласної ради і просили про підтримку.

З цього приводу виступив член Ради адвокатів Закарпатської області, Заслужений юрист України Іван Рибар, який, зокрема, сказав: «Читаючи ці звернення, взагалі можна ставити під сумнів фаховий рівень цих людей. Коли з усіх питань, що вони підіймають, є вже судові рішення, що набули законної сили, про що тут можна говорити взагалі? Ніхто не має права втручатися в діяльність органів адвокатського самоврядування як незалежного правозахисного інституту. 94 делегати, що представляють усі територіальні одиниці Закарпаття та всю крайову адвокатуру, в законний спосіб обрали свої керівні органи, а також обрали їх керівників – Олексія Фазекоша та Петра Немеша. У мене виникає запитання – як невелика купка самозванців, які незрозуміло де і незрозуміло для чого збиралися на якусь псевдоконференцію, можуть ставити під сумнів законність наших дій, і хто їх уповноважив виступати від імені всіх адвокатів Закарпаття? Також окремо хотів би сказати, що не розумію депутата обласної ради Василя Ігнатка, колишнього голову Закарпатської КДКА 6-го скликання. Спочатку він сам підписує рішення колегіального органу Закарпатської КДКА від 31 серпня 2012 року, яким затверджено порядок проведення установчої конференції адвокатів Закарпатської області за квотним принципом. Потім на цій конференції сам знімає свою кандидатуру з балотування на посаду голови Ради адвокатів Закарпатської області і всі 94 делегати одноголосно вибирають на цю посаду Олексія Фазекоша. Далі він бере, і з незрозумілих причин покидає установчу конференцію і йде на псевдоконференцію альтернативників, де його теж нікуди не обирають. Так де тут принциповість? Я, як юрист і адвокат з багатолітнім стажем, таке не розумію, і розуміти не хочу».

У своїх виступах члени Ради адвокатів Закарпатської області підтримали свого колегу Івана Рибаря, засудили спроби дестабілізувати функціонування обраних в законний спосіб органів адвокатського самоврядування на Закарпатті, а також доручили голові Ради адвокатів Закарпаття Олексію Фазекошу здійснити комплекс заходів для забезпечення функціонування Ради адвокатів Закарпаття.

Коментарі

А
Анна

Не уявляєте, наскільки неприємно знати, що в колі людей,яким ти за біди готовий довірити свою долю, - така гризота... Але те, що ви, мужчини, вчинили з колегинями, зокрема, з шанованою на Закарпатті Ольгою Машкаринець, завтра інші учинять із вами - не додає вам честі! Знаєте, у медиків треба вчитися: там публічно один про одного каже з повагою : КОЛЕГО! Навіть серед творчих людей нема таких заздрощів , як у Ваших колах. Зрештою,саме заздрощі Вас і мучать, коли йдеться про пані Ольгу...

ІС
Ізясь ся узвав

Било так 2 Оленки вже ниє. Уповіли їв адвокати – йди гет. Убсталися лем Гераськуля з Машкаринцюльов. Герасько уповіла: «Молодая я дєвіца, в мене гарная гузіца». А Машкаринцюля уповіла: «В мене срака хороша, хоть не стоїть ні шиша». На се прийшов Немеш, та й каже: «В мене моторбіціглі спалили, ваша се робота, дві старі кобили». Туй озвався Василько, знаний Де Путат Ігнатко. Уповів: «В мене должность Льоха вкрав, і з Герасько я бухав, знаву файно Машкаринцюлю, вкажем вшиткі Немешу ми дулю. Нас облрада всіх пуддержала, будем вшиткі ми бухати, а на Фозю нам начхати. Ізясь владу узьмеме, коньяку ми хильнеме, вшиткі будем ми бухнуті танцювати, на заяви Фозікоша чхати». Дівки файно заспівали, лем ригіоналови Ігнаткови не дали. Што в туй уповісти? Позирайте, докус іздуріли, старі п’яниці й курваші. Не ганьбитеся?

ОМ
Ольга Машкаринець, адвокат з великим досвідом

Я хотіла ще ошукати чоловік 20, чоловік суддя мене би прикрив. А паскуда Немеш забрав у мене свідоцтво. От мразь! Не дав заробити. І ще й Рибар патякає...

М
Микола

Рибаря уважають всі, раз він каже, що Герасько та її банда самозванці, а Фазекош з Немешом обрані законно. Значить так воно і є.Крім того я сам був на конференції делегатом і бачив кого адвокати підтримують. Герасько підтримували максимум 20 чоловік, які взагалі не були делигатами конференції, в загалі давно треба поставити питання перед обласною радою, чому депутат обласної ради Василь Ігнатко вмішується в адвокатське самоврядування. Рибар абсолютно правий.Ні у нас його необрали, ні на самозваній конференції, там лише його обрали запасним делегатом на зїзд куда він і поперся.А стосовно їх скарг, що там Немеш Фазекош і Олексик когось непускали, то я сам найближчим часом ініціюватиму збір підписів дати цим скаржникам врешті решт належну оцінку і підпишуться не 15-20 адвокатів а в одному Ужгороді 100, а по області взагалі буде мінімум 250.Скільки можна каламутити? За цим всім стоїть Висоцький і це ясно.

Ю
Юрист

а де Чайбин Серушка малиш-вискочка?

С
совість

Вельмишановний пане Рибар, при всій Вашій заслуженості, чому ви дозволяєте собі своїх колег(зокрема, Ольгу Машкаринець _ чудового фахівця з не меншим досвідом), які на Закарпатті мають повагу у суспільстві і їхні імена шановані і відомі, називати їх самозванцями? До речі, як розумію, Ви людина - немолода і Вам більше б звіряти свої кроки із сумлінням, за яке доведеться тримати сповідь перед Богом і відповісти за них?! Майте Бога в душі...

Й
йоні

а чого льоха не в своій піжамі?

3
333

Рибарь бухарь... Много народу пострадало від його пянки, а так він толковий...

СД
суддя Дред

В.Райко межи ними виглядить само солідно. Даже на фото видно який в нього суперовий костюм і в роботі він толковий. А І.Рибар межи ними самий мудрий з одного лише погляду видно шо то професіонал своєї справи, а від кого пре самий гонор ви напевно догадаєтесь самі.......

Читайте також