Рада ветеранів Берегова підвела підсумки 2010 року

10
0

Життя – книга, а ми – автори в ній. Багато чого вже позаду, але найголовніше – попереду. Рік, який закінчився, був не тільки радісним, але й подеколи печальним. Але не варто зупинятися ні на хвилину, адже перед нами ще багато невиконаних справ. Про це завжди говоримо, коли збираємося в колі однодумців. А що говоримо – знаємо, бо прожили на білому світі немало літ!

...Так було й того разу, коли 13 січня 2011 р. (у переддень старого Нового року) в кафе “Намінь” зійшовся дружний ветеранський колектив для підведення минулорічних підсумків й обговорення нових планів. За “круглим-святковим” столом були присутні керівники 29 первинних ветеранських організацій, а також чимало їхніх активістів. Не залишилися без теплих вітань та поздоровлень і минулорічні ювіляри серед яких, зокрема, Діна Ербах, Олена Голуб-Панькова, Іван Глива, Ганна Бабич, Марія Дубина та інші. А ще з прикрістю та сумом констатувалося, що 2010 рік забрав немало добрих, щирих та вірних колег і співробітників, приятелів і друзів, очільників первинних ветеранських організацій – з життя за межу вічності пішли Михайло Кристалевський, Михайло Фтомін, Степан Павлик, яких пом’янули хвилиною мовчання. Цих людей згадували тільки добрими словами.

Опісля Лідія Буєвич, голова ради ветеранів, щиросердно, доброзичливо привітала колег із новорічно-різдвяними святами. Найперше за благодійні та корисні справи подякувала Володимиру Маргітичу, депутату міської ради від політичної організції “Фронт Змін” та керівнику торговельного комплексу “Імідж”. Бо саме він, незважаючи на зайнятість і щільний робочий графік, зумів знайти час і сили, аби  взятися за організацію святкового столу в затишному кафе “Намінь”. І вийшло в нього це, як завжди, на “відмінно”!

Представники старшого покоління не залишили без уваги те, що вже роками ця чудова, чуйна людина допомагає їм. Згадали, який побудував торговий комплекс, що прикрасив не тільки місто, але й став фактично візитівкою ринкової сфери всієї області. Він особисто зумів дати роботу понад півтисячі берегівчанам, які заробляють собі на життя та поповнюють  міський бюджет. До речі, таких гарних, оригінальних споруд на Україні всього три, і приємно, що однією з них можуть пишатися жителі нашого прикордонного містечка. Повинна зазначити, що пан Володимир завжди щедрий на теплі слова-вітання, які в нього не розходяться з ділом. А під час цієї святкової зустрічі запевнив, що завжди готовий прийти на допомогу в потрібну годину, в найнеобхіднішу мить, у важку хвилину, тоді, коли скрутно. Хтось од таких слів непрохану сльозу зронив, дехто молодість свою згадав, а Володимир Іванович з гідністю істинного героя цього дня-торжества ще й келишок “до дна” за людей – ровесників своїх покійних, на жаль, батьків, – підняв. Подаруй йому, Боже, здоров’я від усіх нас! 

Серед гостей святкового “столу” була й Оксана Маргітич, голова міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста, яка “прикрасила” милими словами новорічний подарунок на суму 500 грн., вручивши іменний чек очільниці комітету ветеранів війни, учасниці Великої Вітчизняної війни, члену ради і президії, завжди діяльній та енергійній Олександрі Демиденко. А ще пані Оксана наголосила на спільній співпраці активістів-червонохрестівців та міської ветеранської організації. Почесну грамоту, підписану керівником організації ветеранів України, депутатом Верховної Ради Степаном Цибенком отримала цього дня чудова, відповідальна волонтерка Лідія Чугунова.

Щиру вдячність учасники “круглого столу” висловили депутату минулого скликання, вправному підприємцю та хорошій людині Івану Чегілю, який вітав гостей чудовими піснями, щедрівками та колядками. А потім до багатоголосого співу приєднувалися ветерани – радощам і втіхам не було меж. Чудові “Іванові” рими підтримував баяніст Микола Станкович. Без щирої подяки не залишився депутат міської ради та директор спортбази  “Закарпаття” в одній особі Олександр Лабойко, який надає безкоштовну можливість ветеранам поніжитися в чудодійних термально-солоних водах міського басейну. І це дуже важливо, адже вони не отримують навіть путівок на санаторно-курортне лікування.

Також члени святково-новорічного столу висловлювали пропозиції, зауваження та побажання до рад ветеранів, місцевих і державних органів влади. Очільники первинних організацій отримали бланки статзвіту. Наголосила Лідія Буєвич і на тому, що 2011-й – це рік ювілею створення ветеранської організації, якій виповнюється 25 років. Отже, крім того, що триватиме підготовка до цієї дати, розпочнуться звітно-виборні збори, що плавно перейдуть у міську, районну та обласну конференції. А відтак наблизимося до найголовнішого – підготовки до VI з’їзду Всеукраїнської організації ветеранів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також