«Рамштайн-3»: Словаччина передасть Україні бойові гелікоптери, ще три держави — артилерію

11
0

Словаччина погодила передачу Україні бойових гелікоптерів, а Канада, Польща та Нідерланди — додаткової артилерії. Від Німеччини надійдуть три РСЗВ.

Про це оголосив глава Пентагону Ллойд Остін після засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий «Рамштайн-3») у Брюсселі, яку він очолює, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я б хотів подякувати Словаччині, яка оголосила про суттєве пожертвування гелікоптерів серії "Мі" та вкрай необхідні ракети… Ми також обговорили важливі нові пожертвування артилерії з багатьох країн, включаючи Канаду, Польщу та Нідерланди. Це ключові інвестиції та можливості України для ведення вогню на великій відстані, і вони будуть вирішальними для зусиль України відбити наступ росії на Донбасі», — зазначив Остін.

Глава Пентагону також підтвердив, що Німеччина передасть Україні три реактивні системи залпового вогню з керованими боєприпасами Mars II.

Очільник Пентагону переконує, що на засіданні Контактної групи багато країн оголосили про надання Україні вкрай необхідних систем та боєприпасів, а також взяли на себе нові зобов'язання щодо навчання українських військових.

Остін зазначив, що учасники зустрічі поглиблять координацію та співпрацю, посилять Збройні сили України, щоб допомогти їм відбити російську агресію зараз та в майбутньому: «Ми продовжимо захищати світовий порядок, заснований на правилах».


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також