Рата хоче майже 37 мільйонів

7
0

Бо не може повністю «роздерибанити» землі аеропорту

 Фінансове управління Ужгородської міськради звернулося до Господарського суду з позовом до Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Ужгород» з вимогою виплатити нібито заборгованість з податку за землю з 1996 року – 4 451 328 17 грн. і упущену вигоду від можливості використання земель, на яких розміщено аеропорт — 32 028 864,14 грн.  

Нагадаємо, Закарпатська обласна рада взяла на свій баланс майже вмираючий у середині 90-х ужгородський аеропорт, постійно виділяє кошти з обласного бюджету на ремонт і реконструкцію злітної смуги, інфраструктури, надала пільги в частині сплати податку за землю, який мав би надходити до обласної скарбниці. Натомість ужгородська влада, у періоди, коли нею керує Сергій Ратушняк, намагається за всяку ціну знищити летовище. Їй ні можливість швидкого сполучення зі столицею та іншими містами і країнами не потрібні, ні додатковий фактор у залученні інвестицій, ні можливість оперативно отримувати допомогу у разі катастроф.

 Земельні ділянки роздали вже у безпосередній близькості до злітної смуги, що загрожує безпеці зльоту і посадки літаків. За ці земельні ділянки чільник Ужгорода отримав уже чимало коштів, проте йому все мало – бачачи, що не може продати решту землі, вимагає через суд майже 37 млн. грн.

 Оскільки підприємство комунальне, вочевидь, за задумом Ратушняка, на компенсацію йому мають «скинутися» усі закарпатці. Усіх нас, за статистикою, включно з пенсіонерами і новонародженими, близько 1,2 млн., отож, кожному благополуччя Сергія Миколайовича обійдеться у неповних 40 грн. Дивно, як у позові не пораховано ще й моральну шкоду…

 

Сергій ГУМЕНСЬКИЙ 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також