Ратушняк зажав гроші для спортсменів із Падіюну

18
0

Спортивна молодь Ужгорода просить міських депутатів та управління освіти Ужгородської міської ради звернути увагу на небезпечні умови, в яких проводять тренування в Падіюні трейсери, гірськолижники, спортивні гімнасти , діти віком від 6 до 12 років, та допомогти юним спортсменам придбати спортивний килим і бруси.

Без них практично кожному, хто тут нині тренується, загрожує потенційне травмування, а то й каліцтво.

Про це 26 січня ужгородські трейсери  Олег Пугаєв із молодіжної організації "Сакура.7.0"  та  вихованець спортивної секції Падіюну Олександр Ровняк повідомили у прес-центрі "Нове Закарпаття", а також надали  власний відеоролик, з якого чітко видні умови, в яких ужгородським трейсерам, гірськолижникам і спортивним гімнастам доводиться проводити тренування в Падіюні.

Спортивні бруси, на яких молодь виконує складні гімнастичні вправи, потріскалися і їх позамотували скотчем (страшно уявити наслідки, якщо ці бруси раптом не витримають навантаження).  Небезпечними за 24 роки експлуатації стали і ... спортивні мати, наповнювач-поролон у яких від 1986 (!) року перетворився на порох. Від тренувань на них швидко починають боліти ноги, бо замість пружинити і відштовхувати спортивні мати стали звичайними пилозбірниками, на яких спортсмени дістають травми.  Хлопці, які вперше приходять на тренування, мріючи про справжню майстерність трейсерів, більше двох-трьох тренувань у таких умовах не витримують.

"В Україні є кілька команд трейсерів, — розповіли гості прес-центру, — й ужгородські трейсери серед найкращих. До того ж серед молоді зміцнюється тенденція займатися спортом,  вести здоровий спосіб життя, але ось такі умови є просто небезпечними й відштовхують тих, хто хотів би вдосконалюватися в паркурі.  Ще більш тривожно за дітей, які тренуються в небезпечних для них умовах." Тому  Олег Пугаєв і Олександр Ровняк від імені своїх товаришів-спортсменів, які тренуються в Падіюні,  звертаються до управління освіти й міських депутатів із проханням допомогти їм придбати пружний спортивний килим 10 х 10 м та нові спортивні бруси. Юні спортсмени вірять, що міській владі небайдуже  до молоді, яка пропагує здорове світосприйняття без алкоголю, тютюну і наркотиків й  прагне  примножувати спортивну славу рідного міста.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також