Реальний "Бетмен" непогано б літав і вмирав після приземлення

18
0

Головний герой культових коміксів і фільмів, людина-кажан Бетмен в реальності міг би непогано літати, але мав би великі проблеми з посадкою через занадто високу швидкість, з'ясували фізики з британського університету Лейчестера.

Девід Маршалл і його колеги з факультету фізики і астрономії проаналізували з точки зору аеродинаміки один з епізодів фільму Крістофера Нолана Бетмен: Початок, що вийшов в 2005 році, де головний герой летить вниз з високого будинку.

При переміщенні в повітрі Бетмен використовує спеціальний плащ, виготовлений з тканини, що має "ефект пам'яті".
 
Коли плащ зустрічає потік повітря, він випрямляється і стає жорстким, завдяки чому він утримує власника такої накидки в повітрі.
 
Група фізиків під керівництвом Маршалла розрахувала всі сили, що діють на людину під час такого польоту, і застосувала отримані формули до плаща, який використовував герой в кінострічці 2005 року.
 
За розрахунками вчених, площа плаща і пов'язаної з нею підйомної сили достатньо для підтримки тіла Бетмена з умовною масою в 90 кілограмів на льоту.
 
При цьому супергерой буде летіти з досить високою швидкістю – від 60 до 100 кілометрів на годину.
 
Тим не менш, Бетмен буде опускатися дуже швидко – він опуститься з будівлі висотою в 150 метрів за три секунди і пролетить при цьому приблизно 350 метрів. 
 
Фізики зазначають, що людина-летюча миша навряд чи зможе пережити приземлення, так як швидкість польоту сягатиме 80 кілометрів на годину в останні миті польоту.
 
Таким чином, політ за допомогою плаща Бетмена можливий, але вкрай небезпечний для життя людини через високу швидкість приземлення, роблять висновок вчені.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також