Регіонали та комуністи просять Сейм Польщі визнати Волинську трагедію - геноцидом польського народу

14
18

Колесніченко і ще 147 нардепів звернулися з такою вимогою до польського Сейму.

148 народних депутатів України, регіонали і комуністи, звернулися до керівництва Сейму Польщі з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу з боку ОУН-УПА, повідомляє Укр-інформ

Про це йдеться у зверненні народних депутатів Верховної Ради до депутатів Сейму РП та маршала Єви Копач. Серед підписантів регіонали Вадим Колесніченко, Нестор Шуфрич, комуністи Петро Симоненко, Олександр Голуб, Олександр Зубчевський та інші. Всього звернення підписали 148 народних депутатів.

"Просимо вас, депутатів Сейму Республіки Польща, підтримати рішення сенату, визнати Волинську різанину ОУН-УПА геноцидом стосовно польського населення і засудити злочинні діяння українських націоналістів", - йдеться в документі.

На переконання українських парламентаріїв, різне трактування Волинського злочину "вбиває клин між двома країнами".

"Розвиток зміцнення українсько-польської дружби неможливий, якщо забути пам'ять сотень тисяч ні в чому не винних громадян - білорусів, поляків, євреїв, циган, росіян, українців, всіх тих, хто загинув у Волинській різанині", - наголошується у зверненні.

Нардепи вважають своєчасною ініціативу поляків з цього питання і зазначають, що через ксенофобські і неонацистські настрої українці не мають можливості дізнатися правду про Волинську трагедію.

"В Україні зростають ксенофобські, антисемітські та неонацистські настрої. Їхні представники вже сьогодні є у Верховній Раді України. Вони активно використовують парламентську трибуну для пропаганди цих поглядів. Все це - результат того, що народ України не знає правди про ті страшні події", - переконані депутати Ради.

Як повідомлялося, Сенат Польщі 20 червня прийняв заяву у 70-ту річницю Волинської трагедії, у якій ці події названі "етнічною чисткою з ознаками геноциду". Також у ній наголошується, що жертвами антипольської акції УПА стали приблизно 100 тис. поляків. На підтримку документа проголосували 55 сенаторів зі 100, 20 висловилися проти.

У МЗС України заявили, що Київ зацікавлений зробити все можливе для того, щоб гідно вшанувати пам'ять жертв українсько-польського протистояння у Другій Світовій війні, однак виступає проти політизації трагічних сторінок історії.

Коментарі

S
slav

Якщо відійти від польських подвійних стандартів, то поляки вчинили геноцид українців. віктор поліщук Геноцид українців поляками у фотографіях: history-ukraine.livejournal.com/23516.html Михайло Подворняк та Тарас Бульба-Боровець, яких цитують польські історики, як об'єктивних свідків тогочасних подій, писали у своїх спогадах, що нерідко польська шуц-поліція за кожне знищене польське село спалювала п'ять українських сіл та вбивала їхніх жителів. Це без врахування вбивств українців, вчинених АК, БХ та інших польських формувань.

S
slav

Якщо відійти від польських подвійних стандартів, то поляки вчинили геноцид українців. Геноцид українців поляками у фотографіях можна знайти гуглом за словами "геноцид українців поляками у фотографіях" Михайло Подворняк та Тарас Бульба-Боровець, яких цитують польські історики, як об'єктивних свідків тогочасних подій, писали у своїх спогадах, що нерідко польська шуц-поліція за кожне знищене польське село спалювала п'ять українських сіл та вбивала їхніх жителів. Це без врахування вбивств українців, вчинених АК, БХ та інших польських формувань.

Г
Гуцул

Та цей педик вже достав всіх! Але не пусто він представляє лікарню психічнохворих!!!!

О
Ололо

Чому росіяни, які оселилися на Закарпатті тільки з приходом радянських військ, так примазуються до русинів Закарпаття? Взагалі-то русини це стара назва українців Австро-Угорщини, ті ж галичани часів Івана Франка іменувалися русинами. Скоро почуємо, що Закарпаття исконно русская земля.

З
знаючему

в том то вся и беда, что русины, исконно славянские люди воевали на стороне королевской мадьярщины.Может другого выхода не было? Однако те же русины в 1944 году вместе со всеми народами освободили Закарпатье от фашистов...для кого это Победа, для кого поражение-история свое знает. Главное чтобы сейчас всякие уроды типа бывшего комсомольца Тягнибока и бывшей коммунистки Фарион не раскачивали мирную ситуацию в Закарпатье. Не стравливали людей разный национальностей друг с другом.Да и врядли это у них получится...

КП
который повбивавбы

свободовец что ли невъебенный?

З
Знаючий

Дивує реакція декого тут і ніби всі ми не знаємо того шо всі Закарпатці воювали в війні в арміі Горті Міклоша за королівську мадярщину проти комуністів і маскалів???

П
Повбивавби

Думаю пора утягати уже шмайсер свого діда із під стріхи

Z
Zoltan

http://www.youtube.com/watch?v=vc4dlpHZLoE&list=PL1C2401BDEDDA38A8 Вопросы???????????????!!!!!!!!!!!

П
попереднику

ты хочешь сказать, что твое упа-это ангелы небесные,и гитлеру не служили и поляков на Волыни не трогали? Поверь ублюдок, закарпатский народ так не думает...а поляки тем более.....

ДП
до папєрєдніка

Ти сам, комуняцький виблядку, вали із Закарпаття. Стільки горя скільки принесли комуняки на Закарпаття не приніс ніхто. І той хто має хоч шось спільного з комуняками, або уголовниками ригами, справжні уроди. Вам, іудам, треба поселитися в Сибір і там скавчіть скільки хочете. Я не дивуюсь Гайдошу то є дуже непорядний мадяр, але всі ці бушки, ковачі, лані показали своє гниле нутро і всю скуднось ума.... Справжні Під*Раси.

ВН
всем нацистам

вы в нашем крае и НХ ни кому не нужны с вашей фашистской блювотиной...

ГЗ
Голосуй за свободу!!!

бандерлоги валите НХ из Закарпатья!!!!!!!!!За перевал.....

0
008

Треба би зробити геноцид регіонам і комуністам і чим скорше тим ліпше.

Н
нижньоворітець

Не видалена ракова пухлина вбиває цілий організм. Виблядки

0
007

Люди, утікайте,блять, з цьої країни, бо скоро щи і се запрітять.

I
ISVAN

Комуністи та їм подібні не мають ніякого морального права щось і від когось вимагати.То що народ України по сьогодні не знає правду про свою Батьківщину винуваті КОМУНІСТИ.Після всієї правди, про вчинки комуністів ,порядна і чесна людина не захоче з ними мати нічого спільного.

В
Вася

Бридкий підарас цей Колесніченко

Читайте також