Рекомендації по вибору вживаного комп'ютера

21
0

Популярність уживаної комп'ютерної техніки обумовлена в першу чергу доступною вартістю. Сучасний ринок пропонує великий вибір вживаних ПК за лояльними цінами, що сприяє зростанню попиту. Найчастіше покупцям пропонуються якісні комп'ютери, працездатність яких підтверджується гарантією від продавця.

Купуючи стару техніку, в першу чергу потрібно визначитися з завданнями, які будуть виконуватися. Наприклад, для роботи з офісним софтом, як правило, потужні ПК не потрібні. Якщо комп'ютер буде використовуватися для запуску конкретних програм, можна зайти на офіційний сайт розробника і ознайомитися з вимогами до «заліза». У разі, якщо ви вже вибрали цікаву модель, є сенс почитати відгуки про неї на тематичних форумах.

При купівлі техніки для запуску ігор потрібно орієнтуватися на параметри відеокарт і процесорів. Чим могутніше комп'ютер, тим продуктивніше додатки на ньому можна запускати. Якщо підбираєте ПК з монітором під певні ігри, попередньо ознайомтеся з їх параметрами. Доцільно купувати комп'ютер з материнки, оснащеної сокетом, який ще є в продажу. Якщо станеться поломка, проблем з ремонтом і відновленням буде значно менше. Потрібно також враховувати, що вимоги до комп'ютерної техніки, що використовується для запуску ігор, постійно зростають. Тому якщо обладнання насилу тягне запуск того або іншого додатка, від його придбання слід утриматися. Важливий момент: необхідно забезпечити запас продуктивності.

Як перевірити комп'ютер перед покупкою

При виборі необхідно зробити наступне:

  1. Виконати детальну діагностику системного блоку. Бажано, щоб на його корпусі не було серйозних подряпин і дефектів. Пошкодження блоку можуть свідчити про його падінні під час транспортування.
  2. Перевірити материнську плату на предмет відсутності дефектів. Ретельно огляньте схему і переконайтеся в тому, що на ній немає роздутих конденсаторів. Якщо текстолит під транзисторами потемнів, від покупки варто утриматися. Коли конденсатори здуваються знизу, вони трохи нахиляються.
  3. Виконайте стрес-тест процесора. Тривалість тестування повинна скласти не менше 10 хвилин. Якщо при перевірці комп'ютер відключається або зависає, це говорить про несправності в роботі процесора.
  4. Перевірити цілісність відеокарти. На графічному процесорі не повинно бути слідів розбирання. Якщо купується новий ПК, пломби повинні бути на місці. Для відеокарти також рекомендується виконати стрес-тест тривалістю не менше 10 хвилин. Якщо в роботі адаптера немає проблем, він не буде нагріватися або шуміти.
  5. Виконати діагностику жорсткого диска. Спеціальний софт дозволить визначити биті сектори HDD. Після запуску комп'ютера жорсткий диск не повинен видавати сильних шумів. Що стосується монітора, то його також потрібно включити для перевірки якості зображення.

Простір навколо дисплея має бути цілим і неушкодженим.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також