Ректор УУБА – КаУ зустрівся з викладачами та студентами

7
1

27 лютого в Свято-Миколаївському актовому залі Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету пройшла зустріч викладачів і студентів із ректором академії та університету, Уповноваженим Української Православної Церкви з вищої освіти і науки,...

...професором, архімандритом Віктором (Бедь), який у вітальному слові звернув увагу присутніх на початок Великого посту, його значимість у духовному житті не тільки студентів-богословів і викладачів-богословів, але й кожної людини-християнина, яка приходить до Церкви.

 

Під час зустрічі отець-ректор повідомив останні події з життя Української Православної Церкви та проінформував про стан здоров'я Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, якого він відвідав на передодні в київській лікарні, де Його Блаженство проходить післяопераційний курс реабілітації. Відрадною для всіх була новина про те, що процес одужання та реабілітації Блаженнійшого Митрополита Володимира є успішним і має позитивну динаміку. Предстоятель Української Православної Церкви проводить у лікарні Божественні літургії, приймає з робочими питаннями кліриків УПЦ, особисто розглядає та візує документи, вільно і радісно спілкується із чисельними відвідувачами.

Предстоятель Української Православної Церкви як був, так і є цілковито дієздатним, наголосив у своєму виступі архімандрит Віктор (Бедь).

Як повідомив отець-ректор, під час його зустрічі 17 лютого з Блаженнійшим Митрополитом Володимиром було вирішено ряд важливих питань із життя академії та університету, обговорено питання щодо відзначення в травні цього року 10-річчя з дня отримання від Його Блаженства благословення на початок богословсько-освітньої та наукової діяльності академії, Блаженнійший Владика з великою радістю благословив початок проектування та будівництва академічного храму рівноапостольних Кирила і Мефодія тощо. Зокрема за поданням ректора академії та університету Блаженнійший Митрополит Володимир, з нагоди академічного ювілею, письмово удостоїв до нагородження церковними нагородами представників академічного духовенства та професорсько-викладацького складу УУБА–КаУ.

Одночасно із цим, отець-ректор роз’яснив, що на період післяопераційної реабілітації Блаженнійшого Митрополита Володимира ряд питань, що віднесені до відання Його Блаженства, вирішуються уповноваженими церковними структурами УПЦ, зокрема Священним Синодом, Київською Митрополією, єпархіальними управліннями, Синодальними відділами, монастирями та духовними академіями, університетами, семінаріями, училищами відповідно до вимог Статуту про Управління Українською Православною Церквою і закликав усіх не піддаватися на провокації та різного роду плітки. Українська Православна Церква зберігає свою соборність і незалежність у своєму управлінні з широкими правами автономії.

Наприкінці зустрічі отець-ректор вичерпно відповів на хвилюючі запитання студентів і викладачів.

Після зустрічі, з благословення ректора академії та університету, настоятеля академічного храму, професора, архімандрита Віктора (Бедь) в академічному храмі рівноапостольних Кирила і Мефодія було розпочато читання покаянного канону преподобного Андрія Критського.

Коментарі

В
Вася

Ректор зустрівся із викладачами та студентами))). Та він згідно посади він із ними щодня має зустрічатися. Хоча, який ректор, така і регулярність зустрічей.

Читайте також