Ректор Ужгородської богословської академії відвідав Координаційну раду

3
0

Заступник Уповноваженого УПЦ з вищої освіти і науки взяв участь у засіданні Координаційної ради Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності.

 

23 травня в приміщенні Європейського університету м. Києва відбулось чергове засідання Координаційної ради Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності, яке проходило під головуванням ректора Європейського університету та голови Асоціації професора І.І. Тимошенко.

Членом Координаційної ради та керівником по Карпатському регіону Асоціації являється ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія, президент Карпатського університету імені Августина Волошина, Уповноважений Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки, професор, архімандрит Віктор (Бедь).

Захід проходив за таким порядком денним:

1. Про підсумки та перспективи науково-дослідної роботи у вищих навчальних закладах України приватної форми власності у 2011 р.

2. Про підготовку до вступної компанії 2012–2013 н.р.

3. Про проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Освіта без кордонів: реалії сьогодення».

4. Різне.

На початку роботи ради було презентовано новий Додаток до диплома, що відповідає моделі, яка розроблена Європейською комісією, Радою Європи і ЮНЕСКО/СЕПЕС. Метою цього Додатка є надання достатньої об’єктивної інформації для поліпшення міжнародної «прозорості» і справедливого академічного та професійного визнання кваліфікацій (дипломів, ступенів, сертифікатів тощо).

Аналіз регіональних звітів з науково-дослідної роботи приватних ВНЗ зокрема продемонстрував:

1.На базі цих закладів у 2011 р. було захищено 13 докторських та 103 кандидатських дисертацій.

2. За 2011 р. викладачами цих закладів було опубліковано 8982 наукових робіт.

3. За 2011 р. цими закладами було проведено 27 загальновузівських, 22 – міжвузівських, 16 – всеукраїнських, 39 – міжнародних та 50 студентських конференцій.

З благословення ректора УУБА, президента КаУ, Уповноваженого УПЦ з питань вищої освіти і науки, професора, архімандрита Віктора (Бедь) участь у засіданні взяв проректор з представницької роботи УУБА–КаУ, заступник Уповноваженого з питань вищої освіти і науки, професор, архімандрит Гавриїл (Кризина).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також