Ректорат УжНУ розмалювали (ФОТО)

26
12

На головному адміністративному приміщенні Ужгородського національного університету написали гімн вишу.

Також на стінах паркану намалювали емблему і герб університету. Тепер похмурий паркан виглядає куди привітніше, аніж до цього.   

 

Коментарі

Ч
череда

Наверное при таком бардаке в ВУЗе не с этого надо начинать, когда все в таком ужасном состоянии, нет никакий разницы,через какую букву написано слово Ужгород.

Ф
Филолог2

Придыхательное "h" которое вы имеете в виду никогда не используется для обозначения отдельного звука. Тут проблематика в том что древнеславянское "град" "город" попытались переписать а-ля "катедра" и "этер" только уже латиницей. Глупость достойная провинциальных маргиналов. Зрите в корень. Следуя вашей логике нужно переименовать все топонимы с "град" и "город"....

Z
Zoltan

Надо писать Унгвар (Ungvar), и филологи перестануть спорить:)

Х
Хех

Uzhhorod - правильне написання.. Мою фамілію латиницею теж завжди пишуть по різному то через g то через h...

АФ
англ. філолог

Англійська вікіпедія, підзаголовок "name", 2й абзац. Стара назва - з російської, а нова (прийнята ще у 90х) - з української. Так само поміняли Lvov на Lviv. Хіба не логічно? а електронні адреси чому не поміняли - не знаю, але державний вуз просто не може собі дозволити писати неправильно/по-старому. Я б перша тут кричала, що це неправильно, та і не я одна.

М
мук

Тоді чого не написати однаково на стіні і назву ВУЗу і електрону адресу???? Дивно, на всіх картах і перекладах пише через "G". А вікіпедія говорить інше??? Бред!!!!

КТ
Кароче типа да

Не, исконна будет Uzhgarat-сity, фоса, но-о-о-о!

У
УжНУ-2003

+1 англ. філолог. Колего, так завжди: всі вважають себе за найрозумніших))

АФ
англ. філолог

Я вже десь писала (задовбалася вже), що це правильна орфографія. Ви ж кажете по-українськи УжГород, а не УжҐород. Якщо не вірите, читайте іноді Вікіпедію чи що? там написано, що є два варіанти, Uzhhorod сучасний варіант і відповідає українському варіанту назви. А старий традиційно залишився у написанні електронних адрес. Спішите з висновками!

L
lol

uzhhorror=))

О
ОТТО

Uzhgorod двоїшники кончені

ФН
філолог нім мови))

чого написано uzhHorod national university а не uzhGorod? Чи невже в МДУ і справді краще викладання англ мови?!?!!?!!! Хоча внизу стіни электрона адреса закладу написана правильно)))))) ГАНЬБА УЖНУ)))))

Читайте також