Рештки пам’яток австро-угорської архітектури сипляться закарпатцям на голови (ФОТО)

19
1

Через різкі перепади температури на Закарпатті руйнуються пам'ятки австро-угорської архітектури.

Штукатурка сиплеться буквально всюди, у всіх містах – в Ужгороді, Мукачеві та Берегові. Цегла зі стін падає на тротуар, загрожуючи життю та здоров'ю перехожих. Крім того, подібне явище відмічено і на 30-40-літніх «хрущовках». Повз них тепер теж небезпечно.

«Так, це сталося через те, що вода під час морозів замерзла в тріщинах, а тепер настала відлига, і все стало розвалюватися», – говорить в Мукачеві працівник комунальних служб Іван. «Ми зобов'язані все привести в порядок до обласного фестивалю вина, який розпочнеться 14 січня», – говорить він. Але роботи з усунення архітектурної катастрофи ведуться тільки в центрі міста, в інших частинах – затишшя. Люди змушені просто обходити небезпечні ділянки, далеко не всі з них обгороджені.

В управліннях архітектури кажуть, що за станом будівель повинні стежить їхні власники. Багато старовинних будинків приватизовані, але їхні господарі не збираються усувати неполадки. Тому цеглини у будь-який момент можуть посипатися на голови перехожих. Хто за це буде відповідати – незрозуміло.

Коментарі

М
мирослав

На подібні випадки по вулиці Одеській особисто звертав увагу головного архітектора Вадима Мстиславовича, де аварійний балкон замурували камінними блоками. Відсутність якоїсь реакції з його боку мене здивувала. Пане Тужанський, будь ласка, задайте це питання меру міста: Якими компетенціями розполягає міський чиновник, чи має він право на якісь санкції у таких випадках, щоб запобігти пошкоджень населення? Дякую.

Читайте також