Рештки загиблих 11 вересня викидали на смітник

15
0

Сенсаційне зізнання зробили в Пентагоні: з'ясувалося, що рештки деяких людей, які загинули внаслідок терактів 11 вересня 2001 року, були поховані на сміттєвому звалищі.

 

На замовлення військового відомства було проведене дослідження, яке виявило серйозні порушення в роботі похоронної команди бази ВПС США Довер (штат Делавер).
 
Зазначається, зокрема, що туди звозили останки загиблих при падінні захоплених терористами літаків на Пентагон і в штаті Пенсільванія.
 
"Після кремації рештки були поміщені в герметичні урни і передані підряднику, що займається ліквідацією біомедичних відходів", - йдеться в доповіді.
 
Подібна інформація проходила в звітах співробітників військової бази ще в 2002 році, проте тоді Пентагон заявив, що це були лише поодинокі випадки, які більше не повторяться. Втім, як виявилося, масштаби "варварської наруги" над жертвами 11 вересня виявилися набагато ширшими, ніж вважали військові.
 
Автори документу визнають, що їм невідомо, скільки людей були поховані на звалищі. "Я не знаю, яким чином це можна визначити", - сказав генерал у відставці Джон Абізейд, який очолював роботу з підготовки доповіді.
 
У доповіді йдеться і про низку інших подій, що мали місце на тій же авіабазі. Зокрема, в 2006 році в братській могилі був похований екіпаж військового літака, що розбився.
 
Двома роками пізніше керівництву бази довелося виплатити компенсацію в розмірі 25 тисяч доларів вдові морського піхотинця, особисті речі якого були кремовані разом з його останками.
 
Міністр ВПС США Майкл Донлі та начальник штабу генерал Нортон Шварц запевнили, що їм нічого невідомо про перераховані в доповіді факти, і поки вони не можуть надати додаткових подробиць.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також