Рецепт довголіття: Порада від спеціаліста

16
0

Який він, рецепт довголіття і як це пов’язано з їжею – читайте далі у публікації.

На курсі "Харчова пауза", який розробила Лілія Перція, був наведений цікавий та повчальний приклад. Одного разу чоловік шукав ідеальний рецепт, який допоможе бути завжди у формі, бо йому набридло завжди стрімко набирати вагу після довгих неділь дієт і схуднень. Та одна подорож змінила все його життя. Подорожуючи Індією він знайшов унікальну формулу стрункої фігури: “Їжте все, що хочете, але на тарілку кладіть третину того, що ви б хотіли з’їсти”.

З того часу цей чоловік знаходиться в чудовій фізичній формі та має здоровий спосіб життя.

І це все ? Насправді такий успіх не пов'язаний безпосередньо з їжею. Він залежить стилю життя людини.

Якщо проаналізувати, то можна зробити висновок, що наше тіло завжди жило в обмеженнях. Наші предки не мали безмежного доступу до цукру та білку, ці обмеження були зумовлені зовнішніми факторами, які не залежали від них. У сучасному світі нам потрібно займатися самоконтролем. Так, це складно, бо ми живемо у постійному стресі, а стрес викликає неконтрольовані дії. Тому у більшості випадків ми намагаємося заїдати стрес.

Згадаймо про науковий експеримент, який тривав понад 20 років. Експериментували над мавпами, під час нього тваринам, першої групи давали на 30% менше їжі, ніж другій групі, і ось які результати: через 20 років у мавп першої групи виявили збільшення кількості сірої речовини у мозку на п'ятдесят відсотків, а також зменшення ризику новоутворень та серцево-судинних захворювань на двадцять п'ять відсотків, у порівнянні з другою групою.

Це свідчить про те, що самоконтроль та обмеження у споживанні їжі можуть мати позитивний вплив на наше здоров'я і довголіття, незалежно від зовнішніх обставин.

На курсі "Харчова Пауза", Лілія Перція робить акцент на зміні харчової поведінки й вмінні обмежувати й контролювати себе у споживанні їжі, з метою прожити якомога довше та отримувати задоволення від життя.

Якщо ми будемо споживати на третину менше їжі, ми зменшуємо навантаження на організм. Це сприяє збереженню здоров'я підшлункової залози, забезпечує легкість при русі та значно зменшує витрати часу на їжу. В результаті, ми можемо жити довше та з повноцінним здоровим тілом.

На теоретичних заняттях курсу Лілія Перція розповідає про функціонування нашого організму, оскільки це є важливим для розуміння необхідності харчової паузи.

Нагадуємо, що основна та практична порада полягає в тому, щоб зменшити споживання їжі. Такий підхід дозволяє насолоджуватися різноманітністю страв протягом життя, одночасно зберігаючи здорове та струнке тіло, у порівнянні з переїданням і потім витратою двадцяти років на відновлення здоров'я.

Щоб навчитися правильно впроваджувати цей підхід без стресу і зробити його постійною звичкою, запрошуємо пройти курс "Харчова Пауза" від Лілії Перції, яка понад трьох років робить життя краще, здоровіше та довше для більш як 500 учасників курсу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також