Результат обшуків в монастирі на Закарпатті: Російські "методички", пісні та молитви за патріарха рпц (ФОТО)

7
19

Працівники Служби безпеки України завершили обшуки на території Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ МП, що у селі Драчино біля Сваляви.

Як розповідають у прес-службі СБУ, понад 20 осіб пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, у тому числі з використанням поліграфа.

Співробітники СБУ знайшли велику кількість агітаційно-пропагандистських матеріалів. Більшість літератури – авторства російських діячів і видана російськими друкарнями.

У прес-службі додають, серед виявленого правоохоронцями – книжки ксенофобського змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. У знайдених брошурах заперечується право України на незалежність і наголошується, що росію, Україну та білорусь «нельзя разделить».

Попри заборону керівника єпархії в монастирі продовжували згадувати під час молебнів патріарха рпц кирила гундяєва, який «благословив» російських військових убивати українців. Навіть розробили так звану «пам’ятку», де аргументували, чому саме не можна відмовлятися від згадки московського патріарха. У випадку непокори – залякували «бути відстороненим від усякого священства».

Також під час заходів СБУ знайшла тексти проросійських пісень, якими прославляли «русскую землю» і закликали до «пробуждения матушки-Руси».

Усі матеріали буде передано на відповідні експертні дослідження.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

О
Олександр

Просто довічне за державну зраду

Я
Я

Моі знайомі ходили туда в монастир дись 8 років а перестали од весни бо кажуть шо проповіді священик говорить лиш за політику!!!!! Та ходять у Мукачево! Так шо се є чиста правда шо там проруські сепаратисти і ім по барабану шо у нас тілько біди руські зробили нашому народови!!!!!!!

З
Згадав

І земельна ділянка під московський монастир отримана обманом, як під будинок милосердя, у Сваляві це добре пам’ятають.

.
.

тіпа "святі" пузаті Фарисеї з копитами більше займаються пропагандою рюгскаго нацизму, чим дійсним служінням Небесному Богу Отцю поза політикою!

0
007

В Україні мають бути, діяти і розвиватись тільки проукраїнські релігійні організації, УПЦ МП - це безперечно велика біда для всього населення України. УПЦ МП вже давно потрібно було прогнати до біса в руський мір

М
М

Послухайте вечірнє звернення президента. Якраз на тему МП. Скоріш за все буде логічне завершення словоблудія від МП в Україні в теперішній ситуації. І правильно. Маємо, Богу дякувати, свою Українську церкву.

C
Criminalist

А та дееее!!!!Нись ""Фофлаете" а через місяць і зась будете ходити на поклон к ""Батюшке"". Нич їм не буде!!!!

ДЗ
До Зрада

Правильно - російські (рАсЄянські) . Руські (РУСЬ) - МИ ! ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ ВЖЕ !

N
NRG

В Євангеліє написано одну із заповідей, " НЕ УБИЙ". А московський патріархат якраз проти цього закликає. Убивати, красти, словоблудити,.... Все можна, аби тільки були гроші відкупитися. Яке право має якийсь вонючий піп відпускати гріхи, які за вашими словами є смертним гріхом і заборонені самим богом?

СС
СуперМен СуперМен

Що говорити за руські монастирі, в обласній раді сидять руський мір опзж в кабінеті голови , а губернатор генетично без руського міра хворий

ЯЗ
Яка закарпатка говорить по маскальськи

Згинь сатано

В
Володя

треба починати з того, що монастир теж був окупований російським ссср світом, раніше він був якщо я не помиляюся греко-католицьким

Ф
Ф

На міністерському рівні заборонити ці книги і інші друковані в цих типографіях як рашистськая пропаганда . А в церквах окрім біблії ненужні ніякі інакші книги крапка

З
Закарпатка

За все свои деяния получите сполна.....не человеческим судом судимы будете, а Божьим! На божьих людей уже войной идёте, грех большой!

А
Агностик

Не церкви , а БУДИНКИ ПО НАДАННЮ ПЛАТНИХ РИТУАЛЬНИХ ПОСЛУГ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ. А населення , на жаль , напівграмотне , в кращому випадку. Не обманюйтеся .

*
*****

Геть московський патріархат з України разом з його посіпаками!

Р
Роман

Ви робите вражду у державі а се не красно !

7
768

І.... коли вже буде заборона цього фсб релігійного відділу в Україні?

Б
Богородице

Пробуждается матушка Русь. Це співали в Києві пару тижнів назад з того і начали обшуки в Московських церквах

Читайте також