Результати досліджень екологічної інспекція краю отримали найвищу міжнародну оцінку

11
0

Державна екологічна інспекція в Закарпатській області є учасником міжнародної інтеркалібраційної програми QualcoDuna, яка реалізовується під егідою Дирекції охорони навколишнього середовища та природи ВАТ “VITUKI” (м. Будапешт/Угорщина).

Щороку в рамках цієї програми єдності та точності вимірювання показників довкілля QualcoDuna — intercalibration лабораторії різних країн Європи, зокрема України, Угорщини, Румунії, Словаччини проводять дослідження контрольних синтетичних проб. Їх оцінку проводить незалежна організація “VITUKI”. Від України в цій програмі бере участь відділ інструментально-лабораторного контролю Інспекції.

В серпні цього року визначені лабораторії країн-учасниць програми отримали від відділу контролю якості та стандартизації "VITUKI" завдання щодо визначення в синтетичних пробах 32 загальних фізико-хімічних показників, 2 - гідробіологічних показників та 22 - органічних мікрозабруднень.

Згідно висновку відділу контролю якості та стандартизації "VITUKI" представлені результати досліджень Державної екологічної інспекції в Закарпатській області виконані з відтворюваністю 100 %, що відповідає найвищій міжнародній оцінці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також