Рятувальники Закарпаття підбивали підсумки роботи за 2013 рік (ФОТО)

11
0

31 січня у великому залі Закарпатської облдержадміністрації відбулася нарада за участі керівництва області, працівників Управління ДСНС, представників відділів з надзвичайних ситуацій райдержадміністрацій, міськвиконкомів та служб життєзабезпечення.

Присутні проаналізували свою діяльність за попередній рік та намітили головні завдання у подальшій роботі. Серед іншого було відзначено‚ що всі пріоритетні завдання‚ які ставилися перед рятувальними підрозділами, в цілому виконані. Бійці ДСНС відреагували на всі надзвичайні події та ситуації‚ причому не допустили їх розвитку понад рівні‚ на яких вони виникали.

За звітний період у краї сталося сім надзвичайних ситуацій, переважно місцевого та об’єктового рівнів. У порівнянні з 2012 роком на 11 відсотків зменшилася кількість пожеж з 1834 до 1626. На зазначених пожежах загинуло 46 осіб, проти 50 у 2012 році, травмовано 33 особи проти 32 у 2012 році, врятовано 109 осіб проти 123.

Зменшилася й кількість некласифікованих надзвичайних подій. Приміром, за 2012 рік їх було зареєстровано 460, а впродовж 2013 року – 411.

Групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення було здійснено 84 виїзди, під час яких було виявлено та знищено 288 одиниць вибухонебезпечних предметів. На водних об’єктах краю загинуло 36 чоловік. Найбільше випадків загибелі зареєстровано в Ужгородському (8 осіб), Хустському (7 осіб) та Мукачівському районах (6 осіб).

Рятувальниками гірської пошуково-рятувальної частити АРЗ СП врятовано 200 осіб, з яких 156 відпочиваючим надавалася невідкладна долікарська допомога.

Окремо учасники наради зупинилися і на пожежах в екосистемах, яких впродовж минулого року було зареєстровано 759. З даного питання та вжитим заходам задля попередження лісових пожеж, на нараді доповів перший заступник начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Пукман. 

Завершилася нарада урочистим нагородженням та врученням цінних подарунків працівникам підрозділів Управління ДСНС області, які проявили високу майстерність та професіоналізм під час виконання службових обов’язків, та пенсіонерам за значний вклад у розвиток пожежно-рятувальної справи Закарпаття. 

У ДСНС України у Закарпатській області

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також