Рідкісні породи дерев

41
1

стали вивозити з України

     85 м.куб. деревини чотирьох порід затримали ужгородські митники на митному посту «Павлове», що на українсько-словацькому кордоні. 
      Як  розповів начальник митного поста «Павлове» Микола Ботош, під час проведення митного контролю залізничних вагонів з вантажем деревина «породи бук», як було зазначено у митній декларації, інспектори звернули увагу на те, що у двох вагонах перевозяться колоди різних порід деревини. А саме: бук, береза, граб, клен та явір. Останній, до речі, є цінною, рідкісною породою та заборонений вітчизняним законодавством для експорту з України. За даним фактом складено протокол про порушення митних правил.
      Микола  Степанович також зауважує, що протягом останніх 4-х років невпинно зростає кількість вивезення деревини паливної у вигляді колод, полін тощо. До прикладу, якщо у 2005 році Ужгородською митницею експортовано понад 7 тис.тонн, то лише за 10 місяців цього року вже вивезено 56,6 тис.тонн. При цьому, така тенденція зростання експорту паливної деревини спостерігається у всіх областях західної України. Відтак, тільки за останні 2 місяці через залізничний пункт пропуску «Павлове-Матьовце» із західних областей було вивезено майже 8 тис.тонн паливної деревини. Слід зазначити, що якщо в попередні роки експортери завищували ціну на деревину з метою повернення більших сум ПДВ, то зараз занижують, аби уникнути податків з прибутку. Зокрема, один метр куб.твердолистяних порід (дуб,бук) експортується наразі за заявленою вартістю 18-20 євро, а реально придбати цю деревину на території України на сьогоднішній день за такою ціною неможливо.

Коментарі

К
Кусi

Тут все просто. Для чого домагатися повернення ПДВ (повернення якого при нинiшнiй владi майже нереально) коли можна домовитись з покупцем про таку просту схему отримання надприбутку : я тобi поставляю дiлову деревину офiцiйно дрова , а ти рiзницю перераховуеш на мiй закордонний рахунок. А митника можна `ослiпити` потрiбною суммою.

Читайте також