Ріка смерті: Як Тиса забирає життя десятків людей (ВІДЕО)

220
2

Гірська річка Тиса тече уздовж кордону між Україною та Румунією. Колись нею сплавляли ліс аж до Дунаю, зараз – тут відбуваються справи значно темніші.

Відколи в Україні закрили кордони для чоловіків призовного віку, Тиса стала одними із нелегальних воріт до Європи для тих, хто хоче залишити країну. Однак омріяного протилежного берега дістаються не всі.

За даними ДПСУ, від початку великої війни у Тисі втопилися 19 українських чоловіків, і це лише ті випадки, які відомі прикордонникам.

Кореспонденти BBC News Україна з?їздили на патрулювання із Мукачівським прикордонним загоном і спробували розібратися, чому все ж знаходяться ті, хто готовий ризикувати життям заради втечі, і чи справді до ЄС тікають лише так звані "ухилянти"


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

В
Воха

Я переплив нормально

Д
Дмитро

В Страбичові стався терористичний акт, про який варто поговорити, оскільки керівництво Горондівської ОТГ, куди входить і Страбичово, про це мовчить, хо ча давно вже повинно було повідомити в поліцію. Біля Меморіалу загиблим страбичівцям в Другій світовій війні і уже, на жаль, у нинішній, "хтось" підпилив дерева з тим, щоб в разі грози та вітру дерева попадали на Меморіал і розбили його, бо комусь не подобаються захисники України. Хіба це не терористичний акт?

Читайте також