Різдвяний "Щедрик" став мультиком (ВІДЕО)

7
0

Популярна новорічна пісня "Щедрик" стала мультиком. "Щедрика" переспівав Олег Скрипка, і на його переспів зняли кліп із пластиліну. Пластиліновий "Щедрик" уже бачать гімном цьогорічних різдвяних свят. Мультик бачила Ольга Петрів.

Вдарив мороз - і у Києві уже колядують. Олег Скрипка розпитує дітей, хто які колядки знає. Репертуар у дітвори невеликий. Скрипка розучує з ними Щедрика. Хто співає - той і катається. Скрипка як святий Миколай оточив себе дітворою, і запросив на сани. Та з місця так і не зрушили - коні їхати не захотіли. Дивували малих екранізованим "Щедриком".

У мультику "Щедрик" і поп-діви, і пузаті бізнесмени, і злі міліціонери перетворюються на дітей.

Сашко Лірник: "Там справжня різдвяна казка. Тобто сіре похмуре місто, в якому всі поспішають -гроші, робота, забембані всі. І тут раптом в середині цього міста такий загублений світ - туди діти-колядники заходять і за ними дорослі заходять".

Увесь лапатий сніг у мультику - то насправді сіль. На сніжну зиму пішло півтонни солі. Пластиліну -сто пятдесят кілограмів. Ліпили мультик п`ять місяців.

Головних пластилінових героїв принесли на прем`єру. Пластилінова бабця не витримує морозів.

Щедрик - давня українська новорічна щедрівка, яку зараз переспівує чи не увесь світ. Її має знати кожен маленький українець - вважає Скрипка. Дав дітям час на вивчення сім днів. Уже наступної середи в козацькому селищі Мамаєва слобода поселиться святий Миколай. Відтоді свята тут гулятимуть аж до Водохреща.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також