Робота КРУ з проведення перевірок

9
0

у сфері державних закупівель

Незважаючи на численні зміни до законодавства про тендерні закупівлі, на сьогодні доводиться говорити про те, що попри всі очікування, ця процедура не полегшилися, а значно ускладнилася. І попри численні зміни та доповнення до Закону України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» й надалі відслідковується тенденція до збільшення порушень у системі тендерів. 

       І засвідчує це насамперед робота, проведена працівниками контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області з виявлення порушень у сфері застосування норм вказаного Закону.

Так, протягом ІІІ кварталу 2007 року контрольними заходами виявлено порушення у сфері застосування законодавства про державні  закупівлі на загальну суму 56,5 млн. грн.

Питому вагу порушень у сфері закупівель виявлено при проведенні ревізій не в бюджетних установах, а на підприємствах державного сектору економіки. Зокрема, проведеними ревізіями фінансово-господарської діяльності в 17-ти підприємствах, що належать до сфери управління лісового господарства  Закарпатської області виявлено факти закупівлі товарів та послуг з виконання робіт по розробці лісосік без проведення тендерних процедур, передбачених зазначеним Законом, або проведення таких процедур з порушеннями  на загальну суму 56 320 тис. грн.

За фактами виявлених порушень зазначеного Закону на всіх керівників та/або голів тендерних комітетів підприємств складено та направлено до органів  суду протоколи про адмінправорушення за статтею 164-14 КУпАП. 

            Ревізіями використання коштів субвенції, виділеної з державного бюджету місцевим бюджетам на надання населенню пільг та житлових субсидій, які проводилися в 12-ох управліннях праці та соціального захисту населення Закарпатської області, виявлено факт укладення договорів на надання послуг із санаторно-курортного оздоровлення громадянам пільгових категорій та витрачання коштів на їхню оплату без проведення тендерних процедур передбачених  Законом України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» та Постановою КМУ від 22.02.2006 року № 187 «Про затвердження Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян органами праці та соціального захисту населення». Такий факт зокрема було встановлено на суму на суму 152,5 тис. грн. в УПСЗН Тячівської РДА. 

            За фактом виявленого порушення на відповідальну особу управління складено та направлено до суду протокол про адмінправорушення за ст. 164-14 КУпАП. Матеріали ревізії передано до прокуратури Тячівського району та УДСБЕЗ УМВС України в Закарпатській області для реагування та вжиття відповідних заходів, повідомив ЗІА "Простір" Сергій Лохаївський, завідуючий сектором перевірок державних закупівель.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також