Робота кипить: на Берегівщині триває розчищення від намулу каналу Верке (ВІДЕО)

16
1

Тривають роботи з розчищення магістрального каналу Верке Берегівської меліоративної системи.

Їх здійснюють на виконання доручення Уповноважених Урядів України та Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах.

Роботи проводяться товариством з обмеженою відповідальністю «КоваТехБуд» і розпочалися поблизу села Велика Бийгань. Згідно з планом процес реконструкції дійде до Берегова (район Чопівки) до кінця цього року.

Мета проекту – проведення комплексних робіт з реконструкції споруд магістральних каналів Верке і Сипа, шляхом розчищення від намулу з одночасним поглибленням до проектних відміток та підвищенням пропускної здатності каналів, покращення водно-фізичних властивостей ґрунтів й недопущення підтоплення прилеглої території Берегівської, Великобийганської територіальних громад Берегівського району Закарпатської області.

Кажуть, що місця складування вилученого намулу з каналу Верке узгоджено з місцевими органами влади.

Як повідомляють у Басейновому управлінні водних ресурсів річки Тиса основним завданням є заходи з розчищення русла всього меліоративного каналу Верке загальною протяжністю 36,6 км з метою відновлення його пропускної здатності й реконструкції водогосподарських гідротехнічних споруд.

Нагадаємо, що раніше держсекретар Міністерства закордонних справ Угорщини Левенте Модьор під час пресконференції у Берегові повідомив про рішення уряду сусідньої країни виділити 3,5 млн євро на очищення каналу Верке.

Як повідомив міський голова Берегова Золтан Бабяк, проєкт з очищення Верке розрахований на 2021-2022 роки та розділений на 3 етапи. План включає прочистку дна, будівництво дамби на Боржаві, а також прокладання каналізаційної мережі вздовж берега Верке.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Т
Троцкій

Цікаво, в самому Берегові канал почистять? Скільки труб каналізації викопають...

Читайте також