«Ромео і Жасмин» за О.Гаврошем поставлять на Форумі у Львові

6
0

15 вересня в рамках 17 Форуму видавців у Львові Дніпропетровський академічний музично-драматичний театр імені Т. Шевченка представить прем’єру «Ромео і Жасмин» за п’єсою закарпатського письменника і драматурга Олександра Гавроша. В 2007 році ця п'єса посіла друге місце в конкурсі "Коронація слова", а в 2010-му герої сцени ожили на великій сцені.

«Ромео і Жасмин» - театральна історія Пса Чарлі і пораненої Чаплі Жасмин

ПРИТЧА ПРО ЛЮДЯНИХ ТВАРИН

15 вересня 2010 о 20.00

Перший український театр для дітей і юнацтва (м. Львів, вул. Гнатюка 11)

Дніпропетровський академічний музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка

За підтримки Дніпропетровського полку вільного козацтва ім. М. Платова

Представляє прем’єру «Ромео і Жасмин»

За п’єсою закарпатського письменника і драматурга Олександра Гавроша

3,5 місяці кропіткої праці дали світ постановці від режисера Анатолія Канцедайла. За його задумом кожен з персонажів має виконувати пластичні рухи, а відтак бути у формі. Так, Пес Чарлі (Народний артист України Василь Крачковський) втратив за час репетицій 9 кілограм.

У 2007 році п’єса «Ромео і Жасмин» посіла друге місце у Всеукраїнському літературному конкурсі «Коронація слова».

- Я прочитав цю п’єсу на фестивалі «Курбалесія» в Харкові, - розповідає Заслужений діяч мистецтв України, головний режисер Дніпропетровського театру імені Т. Шевченка Анатолій Канцедайло. – Вона мене запліднила і я вирішив «народжувати» виставу!

Навесні 2010-го герої «Ромео і Жасмин» вперше ожили на великій професійній сцені у постановці Анатолія Канцедайла. Тоді, на прем’єрі у Дніпропетровську, була президент Міжнародного благодійного фонду «Мистецька скарбниця», натхненниця «Коронації слова» Тетяна Логуш. Вона в захопленні вийшла із зали Дніпропетровського театру, під враженнями, що ніби все так просто, але серце б’ється від почуттів, від шквалу емоцій, від гордості, що таке дійство влаштували саме українські драматург та режисер.

Тепер Дніпропетровський театр імені Т. Шевченка покаже львів’янам і гостям міста зворушливу історію про старого Пса Чарлі і поранену Чаплю Жасмин, які одного разу зрозуміли, що разом можна навіть полетіти у вирій і… спробували.

Крім головний героїв, у п’єсі чимало колоритних персонажів. Півень Петя (Станіслав Дрожаков) має сім дружин-курок та носить на шиї гудок футбольного вболівальника, Кіт Маркіз – гнучкий та спритний розбишака, Хазяйка – сварлива і практична, але – жінка. Костюмоване обрамлення людяних героїв забезпечила Оксана Карпус.

15 вересня 2010 о 20.00 у Першому українському театрі для дітей і юнацтва (Гнатюка, 11, Львів) зустрічайте «Ромео і Жасмин»!

Після вистави фуршет для оргкомітету Форуму, письменників Коронації слова та  представників ЗМІ.

Детальну інформацію про виставу шукайте на офіційному сайті «Коронації слова» koronatsiya.com.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також