Ромська молодь влаштувала музичний флеш-моб у центрі угорської Ніредьгази (ФОТО, ВІДЕО)

12
5

8 квітня до Міжнародного дня ромів в угорському місті Ніредьгаза місцева ромська громада влаштувала флеш-моб - молоді люди пройшлися з піснями і танцями центром міста. Потім для них була організована фотовиставка та перегляд фільмів про життя меншини в Угорщини.

Згідно з переписом населення 2011 року роми складають понад 3 % населення Угорщини (350.000). Це найчисельніше меншина в країні, за деякими оцінками відсоток циган складає 5-10 процентов від усього населення - від 450 000 до 1 000 000 чоловік.

Найбільше їх мешкає у областях Боршод-Абауй-Земплен та Саболч-Сатмар Берег (за офіційними даними 45.525 і 25 .612 осіб у 2001 році, відповідно).

Цигани традиційно проживали у сільській місцевості, але з другої половини XX століття багато хто з них переїхав у міста.

Сьогодні кожен п'ята новонароджена дитина в Угорщині народжується у циганській сім'ї. Виходячи з нинішніх демографічних тенденцій, частка ромського населення в країні має подвоїться до 2050 року.

Коментарі

3
369

Паразити суспільства

Р
Рефері

До мее, тут на Закарпатті по закарпатськи писати будемо - грамотей.

M
Mee

"Неодин циган не йде робити, не йде в АТО воювати, не платить податки. А жиє за ваші гроші" - * Не один циган не йде працювати, не йде в АТО воювати, не платить податки. А живе за ваші кошти Писати навчіться!!!!

Д
Дігув

Неодин циган не йде робити, не йде в АТО воювати, не платить податки. А жиє за ваші гроші

Г
Гейза

Вот вам европа. Цих вонючих дебільних циганів усюди уже. Лише подивіться що у Мукачеві. Даже депутата мають який дурний як дупло і не читати не писати не вміє

Читайте також