Роми гірського Міжгір’я мають свою церкву

18
0

Минулої неділі в закарпатському селищі Міжгір`я відбулося освячення ще однієї греко-католицької церкви, якій дали назву Преподобної Матері Терези Калькутської.
Релігійна споруда розташована в житловому масиві "Бохманець" селища, де мешкає понад сім десятків ромських родин. Священик Василь Мандзюк сповіщає про унікальність даного факту - мало де дана народність має свій храм.
За спорудження об`єкту руку допомоги простягнули римо-католицька дієцезія з провінції Валенсія (Франція), меценати з Словаччини, українська діаспора з США. Плече підставили і місцеві підприємці Петро Стець, Ігор Голомбовський, Андрій Попович...
За три роки її спорудження неабияку активність на будмайданчику проявляли і самі роми.
На багатолюдне освячення у селище прибув адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії, єпископ Мілан Шашік, який вручив ікону Блаженної Терези - покровительки храму, а нардеп V скликання Станіслав Аржевітін - Біблію.
На урочистому богослужінні побували і представники влади, зокрема, голова райради Іван Ярема, мер Міжгір`я Василь Щур. У церкві є і приміщення для класу катехізису. Щоправда, споруда потребує ще долаштування і громада ромів надіється на нових благодійників.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також