Роми з Мукачівщини "штурмують" Івано-Франківськ (ФОТО)

14
2

Десятки ромів, багато з яких, навіть, не мають жодних документів, розмістили два стихійні табори на березі ріки у Франківську. Тут мешкають три сім'ї – всього близько 40 осіб.

Серед них велика кількість дітей, яких часто намагаються використовувати для жебракування на вулицях міста та навіть шахрайства, йдеться на сайті Івано-Франківської міської ради.

Живуть вони в невеликих будиночках, які склепали з підручного матеріалу. Основа хатинок – дерев'яний каркас, все решта – що вдалося притягнути: бляха, старі килими, шматки брезенту, дошки, викинуті на смітники вікна та двері. Всередині цих будинків тепло: опалюються буржуйками. 

— Останнім часом значно збільшилася кількість ромів, які жебракують вулицями Франківська, - розповідає головний інспектор "Муніципальної варти" Ігор Комарницький. - Часом трапляються навіть крадіжки та грабежі. Ми вирішили з'ясувати звідки такий наплив ромів, серед яких дуже багато неповнолітніх. Начальник служби у справах дітей Зоя Сливка повідомила нам, що більшість приїхали із Мукачівського району.

Працівникам Муніципальної варти вдалося зв'язатися навіть із місцевим ромським "бароном", який керує ромською общиною на Мукачівщині - Гейзою Горбатом.

— Ми поспілкувалися з ним по телефону, - розповідає працівник "Варти". - Чоловік запевнив, що проти того, аби про ромську національність судили за вчинками окремих представиників. Казав, що проводитиме роз'яснювальну роботу серед своїх людей, аби ті не вчиняли протиправиних дій... 

Працівники "Варти" проводять профілактичну роботу із цими людьми. Спілкуються з ними, спостерігають, перевіряють документи на дітей.

— Особливо стежимо, щоб для жебракування не використовували неповнолітніх, - розповідає керівник "Муніципальної варти" Богдан Кухарук. 

Коментарі

3
369

поляк у тя в голові!

4
4444

Так полякам і треба

Читайте також