Росія атакувала українські кораблі в Азовському морі: шість військових поранено, 3 кораблі з українцями захоплені (ВІДЕО)

10
10

Російські військові відкрили вогонь по українському бронекатеру, в результаті чого, отримали поранення шестеро українських військових, двоє з них у важкому стані. Петро Порошенко скликає воєнний кабінет.

— Після виходу з 12-мильної зони катери ПС ФСБ РФ відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських Сил ЗС України. Пошкоджено малий броньований артилерійський катер «Бердянськ». Катер втратив хід, є поранений. Зброя застосовується на ураження, — йдеться у повідомленні Міністерства оборони.

Російські військові відкрили вогонь по українському бронекатеру, в результаті чого, один МБАК був підбитий, отримали поранення шестеро українських військових, двоє з них у важкому стані. Проте, наразі не відомо, чи відкривали вогонь українські військові.

— Два бронекатери «Бердянськ» і «Нікополь» і рейдовий буксир «Яна Капу» захоплені. Росіяни взяли їх на буксир і почали буксирування, — повідомили в Міноборони.

Росія розпочала проявляти агресію сьогодні, коли українська корабельна група поверталася на базу до Одеси і російський прикордонний корабель протаранив буксир Військово-морських сил Збройних сил України.

Українські кораблі у складі двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» і «Нікополь» і рейдового буксира «Яни Капу» здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря.

У командуванні ВМС зазначили, що про намір здійснювати перехід заздалегідь було проінформовано відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства. Також заявили, що відповідно до статей 17, 38 Конвенції ООН з морського права та статті 2 Договору між Україною та РФ про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки, військові кораблі України користуються свободою судноплавства, а тому можуть здійснювати прохід через Керченську протоку у будь-який час за умови дотримання безпеки судноплавства.

Росія ж заявляє, що українські кораблі «неправомірно» зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря РФ. У ФСБ стверджують, що у них не було заявки на проходження кораблів і до графіка проходження через Керченську протоку їх не було включено.

В Адміністрації Президента вже відреагували на агресію з боку Росії, МЗС проводить консультації з країнами ЄС, а президент скликає воєнний кабінет.

— Розглядаємо останні дії Російської Федерації проти кораблів ВМС України як акт агресії, спрямований на цілеспрямовану ескалацію Росією ситуації в акваторії Азовського моря та Керченської протоки, — заявили в АП.

Також в мережі з'явилось відео тарану українського корабля. (Увага. На відеозаписі присутня ненормативна лексика).


Коментарі

О
О

Таранили буксир,и кацапское корыто с "одаренным" капитаном,получило больше повреждений,потому что буксир имеет усиленный,клепанный корпус он тянет и толкает большие корабли,ну а с военным положением легко решается проблема евроблях,да и предвыборную компанию проводить ненадо

Д
Дытавьвь

« договрняк « Вукраiна/Росiя, щоб ввести надзвичайний стан в хохляндii! Або тупо провокацiя з боку шароварiв !

СУ
Слава Україні

"Ха-ха" - там чітко написано про буксир який ішов в порт, і так само написано що таранять просто корабель, не броне катер, для початку прочитай текс, зрозумій суть і лише тоді пиши свої "вАтні" коментарі.

ДN
До ncecslrf 25.11.2018 22:57

Я с тобой согласен, идём утром в эпицентр покупаем все надувные лодки и плывём в Азовское море покажем москалям нашу силу

Ж
Жиди

Украинцив истриблявуть жиди не один тут невмер

Л
Лего

То по документах бронетанкер Так як і дороги по документах в нашій країні як у європі

У
у

і шо з сього буде?

Х
Ха-ха

Чё за видео ФЕЙК????? Ето бронетанкера таранили???? Уважаемая редакция....если вы не знаете хак выглядит бронетанкер, то не выкладывайте видео как тарянят шлюбки!!!!

N
ncecslrf

Задовбали вже з тими євробляхами !В державі хаос,тут вот біда зі сторони маскалів .Ніяк неуспокояться ,вже азовське море перекривають ,стріляють то не шутки.А наші власті чешуться ,поки не перестріляють ,на такі діїї ,треба відповідати негайно ,шоб вони виділи силу ,то агресори завойовники !

Ж
Жиди

Ко круче

Читайте також