Росія має звільнити українських моряків та повернути кораблі: рішення Міжнародного трибуналу ООН

13
14

Міжнародний трибунал ООН з морського права, який проходив сьогодні в Гамбурзі, прийняв першочергові рішення у справі за позовом України щодо порушення імунітетів трьох українських військово-морських кораблів та 24 членів їхніх екіпажів.

Як повідомляють журналісти BBC Україна, Міжнародний трибунал наказав Росії звільнити 24 захоплених моряків та повернути три кораблі.

— Звільнити три українські кораблі та 24 військовослужбовців та дозволити їм повернутись до України, — зазначається в рішенні трибуналу.

Також трибунал ООН наказав обом сторонам утримуватись від дій, що можуть поглибити спір, який розглядався.

Трибунал зазначив, що подальше утримання українських моряків викликає занепокоєння у "гуманітарному контексті" й існує реальна загроза завданню непоправної шкоди правам України.

— Наказ трибуналу є чітким сигналом Росії, що вона не може порушувати міжнародне право безкарно. Ми очікуємо, що Росія швидко та в повному обсязі виконає наказ Трибуналу. Нагадаю, що в подібній справі - Arctic Sunrise - Росія також не брала участі, але швидко звільнила людей, — прокоментувала рішення голова української делегації в Міжнародному трибуналі, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Нагадаємо, що в листопаді після атаки на кораблі Українських військово-морських сил в Азовському морі, Росія взяла в полон 24 моряків разом із трьома українськими суднами.

Після нападу на кораблі ВМС України, на Сході та Півдні України ввели воєнний стан.


Коментарі

2
20.45

Приятно жить, вероятно, в Крыму? Когда-нибудь поеду и я туда. Но пока Таиланд дешевле...

4
455

Я сама крымчанка, дочь офицера. Поверьте, здесь не все так однозначно!

4
455

Мне ничего не говорят приведенные вами названия. Вы, вероятно, живете в вашем мире. Но каждому свое. Jedem das seine. Еще попрыгайте и все будет совсем хорошо. Только потом душ не забудьте принять. Если знаете, такое . Das einfach muss sein.

4
455

Я живу в Германии (пгт.Комягино), иногда езжу в Польшу (г.Фрязино) за покупками, а в свободное от поездок время сижу на закарпатских сайтах и учу украинцев как жить.

4
455

Вы можете жить в своей изоляции, правда. Но шаг вправо- шаг влево- депортация. Я живу в Германии, иногда езжу в Польшу за покупками, там все продавцы- так называемые украинцы.После каждого моего визита продавцы меняются...Никто не знает почему. А я знаю. Не знают польский язык. Воняют. Ленивые. Никто их в Польше уже не хочет. Но вам могу сделать протекцию за три тысячи злотых. Хотите? Только не воняйте, проше.

М
Місцевий

Кому так хочеться" руского міра"чемодани в руки і вперед в росію матушку,паспорта видають безплатно...

1
17:01

Русня, не знаючи жодної мови крім мокшанської говірки, сидить на україномовному ресурсі і рекомендує українцю "учіть язикі". Геніально! В "т.н. России" своїх проблем нема? Чого ви свинособаки лізете всюди як чума?

Д1
Для 14.08

Подкарпатская Русь стала т.н. Украиной искусственно и не по своей воле. К сожалению, если не знаете языков и не следите за тем, что пишут иные сайты, вы обречены. Как говорят японцы "Лягушка не может видеть из колодца весь мир". Желаю вам когда-то вылезть из колодца )) Хотя о Европе все равно придется забыть. Но дурачки живут иллюзиями.

1
14:08

наруд Пудкарпатськов Русі не весь так думає як ви, володар високого ІQ

0
09:42

Специально для носителей русскоязычной челюсти и обладателей "высокого IQ" напоминаю, что "территория между Подкарпатской Русью и россией" называется государство Украина, а территория бывшей Подкарпатской Руси входит в ее состав как Закарпатская область. Подобное высказывание о "территории" и о "моряках-нарушителях" лишь доказывает, что пишет не украинец, а типичная прохyйловская русня, либо из-за поребрика, либо какой-то залетный уставник-вертухай, коих к сожалению немало в Закарпатье. Тому іди відсі до фраса, быку кацапський - сесе ти персонально наруд Пудкарпатськов Русі передає.

Д1
Для 18.27

Вы дурак? Русский относится к языкам международного общения. Если я вам напишу на голландском, например, вы поймете? Вряд ли. А ходить по сайтам всего мира никому не запрещается. Своей реакцией вы еще раз подтверждаете тезис об относительно низком IQ некоторых жителей территории между Подкарпатской Русью и Россией.

1
18:27

А с каких пор мокшанские слопатоеды послезали со своих бутылок и шарятся по украинским сайтам?

М
Микола

Росія вже заявила що нікого не відпустять,такщо ООН своє рішення нехай засуне до дупи

4
455

А с каких пор Международный трибунал сует нос не в свои дела? Нарушители были задержаны, их ждет наказание. А если хотят быть принципиальными,то где этот трибунал был в вопросе Косова, например. Можно проодолжать до бесконечности.

Читайте також