Росія назвала своїх "друзів" в Європі неонацистами. Затаврували і Віктора Орбана

6
7

Міністерство закордонних справ РФ нещодавно опублікувало доповідь під назвою «Неонацизм - небезпечний виклик правам людини, демократії та верховенства права». Документ був опублікований англійською та російською мовами, і має на меті представити "російський погляд на ситуацію навколо України".

Однак окрім нинішньої київської влади під гнів Кремля потрапило чимало європейських праворадикалів. У доповіді російського відомства ці політичні рухи, які в останні роки активно підтримують політичну позицію Путіна, несподівано були звинувачені в неонацизмі.

Нині представники праворадикальних партій Євросоюзу губляться в здогадках, як слід сприймати доповідь зовнішньополітичного відомства Росії. Адже деякі з них брали участь 22 березня в Санкт-Петербурзі на з'їзді проросійських націоналістичних партій Європи. Серед них - Фламандський блок, Британська партія незалежності та Націонал-демократична партія Німеччини, які вже висловили своє здивування з приводу публікації.

"Я трохи шокований публікацією цієї доповіді", - каже виданню Euobserver один з лідерів Фламандського блоку Філіп Девінтер. Цей бельгійський політик відомий тим, що спробував у свій час покласти квіти на могилі Фламандського легіону СС. Нині МЗС РФ охарактеризував Фламандський блок як «маргінальну організацію неонацистського спрямування».

"Ми розчаровані доповіддю", - озвучив позицію Британської партії незалежності прес-секретар Саймон Дербі. Адже російські чиновники віднесли британську партію до однієї з найбільш «яскравих» в країні організацій, «які дотримуються ідей неонацизму, расової та національної винятковості».

«Ніхто в Санкт-Петербурзі не називав мене неонацистом або чимось в цьому роді, я дуже здивований", - заявив німецький європарламентарій, член Націонал-демократичної партії Німеччини Удо Фойгт. У доповіді партія постає як «спадкоємиця гітлерівської НСДАП (Націонал-соціалістична робітнича партія Німеччини)», яка "заперечує Голокост і закликає до відповідної історичної ревізії, вимагає перегляду на користь Берліна післявоєнних кордонів Німеччини".

Несподівано чиновники Міністерства закордонних справ РФ затаврували й політику, що проводить прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, якого ще недавно називали найбільш послідовним прихильником Кремля. У доповіді цитуються слова Аттіли Мештерхазі, одного з головних опонентів Орбана: «На думку лідера Угорської соціалістичної партії А. Мештерхазі, расизм поширений в країні, присутній в університетах, театрах, у правій пресі і навіть у парламенті».

Також критикується патріотична лінія уряду, за сприяння якого нібито «культивується звеличення "подвигів" угорських посібників нацистів, публікуються матеріали, присвячені конкретним особам (наприклад, реабілітованому військовому злочинцеві - командувачу 2-й угорською армією Густаву Яні), сформованим в Угорщині дивізіям "Ваффен-СС", "Хуняді", "Марія-Терезія", "Сент-Ласло"».

Втім, російські чиновники чомусь обійшли тему неонацизму в рядах угорської ультраправої партії "Йоббік" та французького Національного фронту, які дозволяють собі антисемітськими заявами.

Mukachevo.net

Коментарі

К
кирило-кожумяка

До "провокаторам" Прополяків не пишуть,бо ти не читаєш газет та новин в Львові та Рівному.Сидиш на сраці тут в Закарпатті та фішкушуєш про мадярів.Так завидиш,що вдавитися хочеш своїми думками.Поїдь у Львів на центральну площу МІЦКЕВИЧА,де всі назви польською та українською мовами.

O
Orban

Orbana strana rasvivajetsja,a Ukraina rasvalilsja.Sledujsis budet Polska.:))))))))

КР
Курочка ряба останньому

Ти дуб, пишуть бо мадяри між нами, вони всюди тут, нас то тоже має касатися, і погода в Угорщині суттєво впливає на життя у Закарпатті!!!!!

П
провокаторам

Заипали вже тими мадярами і обрбанами.Васільев чи хто ти там такий,не треба тут такі акценти робити.Україна є Україна а ПТН як з мадярами дружать то їх проблема.Мадяри,мадяри .. задрали вже тою писаниною про них,хай йдуть нафіг разом з друзями своїма колорадськими.Чому про поляків ніколи не пишете,бо вони підтримують Україну і критикують мацкалів?

W
Waffen-Jacenjuk

Judeo-Ukraina-2015.

И
Иштван

А где СС Галичина?

ДШ
Дон Шифтер

Всё объясняется очень просто: Путин - хорошо законспирированный жидомасон. Его задача - захват коллективной собственности и порабощение славян.

Читайте також