росія обстріляла ракетами кілька українських міст. Є загиблі та поранені

11
0

9 липня росія завдала ракетні удари по містам на сході та півдні України та призвели до жертв серед населення.

Четверо цивільних загинули в результаті обстрілу міста Сіверськ Донецької області, повідомив голова місцевої обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Також постраждали цивільні райони Дружківки у цій же області. Був зруйнований супермаркет, біля нього внаслідок ранкових ударів з'явилася велика вирва.

Як розповіли ВВС місцеві мешканці, вибухи лунали і на околицях Костянтинівки - з самого ранку та після обіду. Поки що немає офіційної інформації про руйнування чи постраждалих.

Наслідки російського обстрілу у Дружківці. Автор фото: AFP

Упродовж ранку та дня суботи надійшли повідомлення про російські ракетні удари по Харкову, Миколаєву та Кривому Рогу.

Як повідомив у телеграмі голова Харкіської ОВА Олег Синєгубов, вранці по житловому району міста росіяни завдали удар. За попередніми даними - ракетний.

"Троє цивільних, серед них одна дитина, госпіталізовані до медичних установ", - повідомив Синєгубов. Ще чотирьом людям надали медичну допомогу на місці.

Внаслідок обстрілів Кривого Рогу загинули двоє людей - 40-річна жінка та 20-річна дівчина.

Також є троє поранених, серед яких - батько загиблої дівчини.

"43-річний чоловік у лікарні. Це батько загиблої дівчини. Як йому сказати, що його дитини більше немає", - написав голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Російські сухопутні війська, схоже, не досягли значного прогресу за останні 24 години у своєму пориві захопити решту Донецької області.

Українські сили запекло захищають Миколаїв, стратегічний річковий порт на ключовому шляху до Одеси, яка є головним експортним центром України. Російський флот досі не дає Україні вивозити зерно з Одеси.

Віцепрем'єрка України Ірина Верещук закликала жителів покинути окуповані Росією райони Херсонщини та Запоріжжя.

Водночас поліція Херсонщини звинувачує Росію в умисному знищенні українських врожаїв.

"Щодня виникають масштабні пожежі, уже вигоріло сотні гектарів пшениці, ячменю та інших зернових культур, вигорають полезахисні смуги та ліси", - йдеться у повідомленні поліції Херсонської області.

Вони також звинувачують російських військових у знищенні зерносховищ і сільгосптехніки, а також у тому, що вони не дозволяли місцевим жителям гасити пожежі.

Пожежа на полі у Херсонській області. ФОТО: ПОЛІЦІЯ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Українська влада також повідомила про удар по місту Часів Яр. За даними МВС, там постраждала будівля, яка вже не використовувалася, поблизу залізничного вокзалу. Росія підтвердила цей удар, але заявила, що знищила "ангар з американськими гаубицями M777".

Очікується, що наступними великими цілями Росії в Донецьку стануть міста Слов'янськ і Краматорськ.

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що надасть Україні ще чотири високоточні ракетні системи HIMARS.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також