Росіяни відпочиватимуть на свій день народження?

8
0

ЛДПР пропонує зробити день народження працівника оплачуваним вихідним днем. Таким чином в Росії хочуть узаконити відсутність співробітників на роботі в свій день народження.

Депутати від фракції ЛДПР у Держдумі Росії пропонують зробити день народження працівника оплачуваним вихідним днем ??за його бажанням, якщо він замість вийде на роботу в один із днів новорічних канікул, повідомили в апараті нижньої палати парламенту у вівторок.

Відповідний законопроект внесений до Держдуми групою депутатів від ЛДПР на чолі з лідером фракції Ігорем Лебедєвим.

"Практика показує, що люди намагаються уникнути робочого дня в день свого народження, хтось бере відгул, хтось просто відпрошується з роботи. Ми хочемо надати трохи законності цього заходу", - сказав один з авторів законопроекту Ігор Лебедєв.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, відсутність можливості не працювати в день народження також веде до практики святкування його на робочому місці в робочий час.

Згідно з текстом документа, пропонується ввести щорічну додаткову оплачувану вихідний день, що надається працівникові в день його народження, за рахунок скорочення на один день новорічних вихідних, які тривають десять днів.

"А щоб нас не звинуватили в тому, що бюджет втратить гроші з-за того, що співробітник не вийде на роботу, ми запропонували як альтернативу зробити робочим днем ??5 січня. Співробітник за своїм бажанням зможе вийти на роботу в цей день, щоб звільнити свій день народження ", - повідомив парламентарій.

Згідно з чинним трудовим законодавством України, в році встановлено 12 неробочих святкових днів. При цьому передбачено збереження права на виплату додаткової винагороди або збереження окладу працівникові в неробочі святкові дні, на відміну від вихідних днів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також