Російське ТБ готує новий мем у стилі "візитки Яроша": проголошення незалежності Закарпаття

52
16

Деякі закарпатські сайти вже тиждень тому народили "новину" - нібито на 24 квітня, у день народження Олександра Духновича, на Закарпатті певні русинські організації проголосять "про проведення референдуму про вихід Закарпаття зі складу України і відновлення русинської держави "Карпатська Україна".

Цією на перший погляд звичайною "качкою" цілком серйозно зацікавилися російські телеканали. Один з них навіть звернувся з цього приводу за коментарем до відомого політолога та політтехнолога Андрія Окари.

"Сьогодні трапилася зі мною цікава річ, - пише Андрій Окара у своєму блозі. - Подзвонила якась мила дівчина - з одного відомого телеканалу.

Канал називати не буду, але якщо його назву перевести, то, мабуть, переклад буде звучати приблизно так: "Життя - це найкраща новина!".

"Шановний Андрій Миколайович! Не могли б ви завтра (!), у 14.45 за московським часом прокоментувати актуальну новину: проголошення Незалежної Закарпатської республіки та її відділення від України. Можете прокоментувати питання - чому жителі Закарпаття, русинський народ, прийняли таке рішення?"

Я спробував сказати, що сепаратистські настрої характерні для незначної частини населення Закарпаття (я навіть не думав нічого говорити їй про те, що я думаю про "русинський народ", о. Димитрія Сидора, дореволюційного етнографа Арістова та інших), однак вона була настирлива: "Андрій Миколайович, але ж президент Закарпатської республіки вже звернувся до Володимира Володимировича Путіна з листом про приєднання!"

Я сказав милій дівчині, що ми з нею теж можемо написати лист Путіну. А я ще можу і прикласти деякі зусилля для того, щоб адресат цей лист прочитав. Мабуть, вона зрозуміла, що я - не те, що їй треба, не той, за кого дадуть премію, тому завтра в 14.45 за Мск. проголошення Закарпатської Независимой Республіки коментуватиме хтось інший ..."

Мова скоріш за все йде про Петра Гецка, самопроголошеного "прем'єра держави Підкарпатська Русь", якої в природі не існує та російський телеканал LifeNews. Останній відомий тим, що постійно вигадує інтернет-меми, які потім успішно перетворюються у популярні анекдоти. Саме так сталося з так званою "візиткою Яроша", яку нібито було знайдено у спалених автівках біля Слов'янська. "Референдум про відокремлення Закарпаття" також завтра о 14.45 за мск цілком може стати черговою мильною бульбашкою за вже звичним недолугим російським сценарієм.

Мукачево.net

Коментарі

ЯР
я русин

Ми ніколи не були українцями і мадярами тоже бути не хочеме а треба робити свою маленьку швейцарію і жити у дружбі з усіма народами і нікого ніяк не обзивати бо не зря погибли люди на нарцисовому поли

.
.

до пани Куфина Инна . Если вы и на самом деле думаете, что вы такая умная, то должен вам сказать, что торговать и спекулировать дипломами вузов - это экспортное изобретение заперевальных чужеземцев в нашем Крае. Мои родители имели по одному, в поте лица заработанному образованию в Пражском и Будапештском университетах, соответственно у отца и матери. У меня тоже только одно образование одного из самых солидных европейских вузов. А вы, пани Куфина, по- видимому, в университете В. Балоги или где- нибудь у других торгашей- спекулянтов, приобрели академические ригорозы и возомнили себе быть учёной и образованной. Вот поэтому вы и не знаете, кто такие русины и какие у них проблемы с заперевальными зайдами в нашем Крае, Автономная Подкрпатская Русь !!!

КИ
Куфина Инна

Ну ви так звані Русини і дебіли,мало що не грамотно пишете,та щей продалися за копійки...я як Ужгородка з поколінь вас не знаю,не чула і знати не хочу,і пішли ви з своїм самопроголошеним чабаном(президентом)!Наше Закарпаття саме мирне ,красиве і Українське.А вас за такі заклики гнати в шию треба!

.
.

Мы русини, ушиткі лем волієме повернути історичну справедливость у наш Край - Автономну Подкарпатську Русь! Фактом є ото, што бандформированя заперевальных бандитув-січовикув посягли на суверенитет нашого Краю, котрый мав международный статус !!! Мы, русины, булше не хочеме тирпіти гегемонію заперевальных націонал- фашистув у нашому Краю !!! Завто мы будеме просити междинародне сообщество пуддержати нас у нашуй справедливуй боротьбі за наші легитимніє права. Заперевальні не вызнавут русинув як окрему націю, а мы не признаеме і не терпиме їх гегемонію у нашому Краю !!!!

ВП
Від пуза

Російські канали займаються антиукраїнською пропагандою, в умовах де-факто війни (як інформаційної, так і реальної, із залученням військових РФ) заборона російських каналів (а точніше новин) вимушена дія. Вам ніхто не забороняє дивитися російські фільми, серіали чи програми, яких повно на наших, українських каналах. Зрештою, ваша інформаційна свобода у ваших руках, можете поставити собі супутникову тарілку.

EM
Exegi monumentum

Від пуза: Не відхиляйтеся від віповіді...питання було про заборону рос.ТВ. Я особисто ТВ не дивлюся. Але питання принципове. Чому хтось має диктувати, що дивитися, що думати, що читати??Це вже промивання мозку. Невдалий закон про рос.мову привів к вибуху на Сході. Подібні заходи поховають цілу україну!

ВП
Від пуза

Який фашизм в Україні? Це все пропагандистські страшилки. Для практичного втілення тоталітарної ідеології потрібна сильна рука і партія слухняних однодумців, потужна пропаганда, жорстка боротьба з інакодумцями, "зрадниками". Таке було в Німеччині Гітлера, таке було в СРСР, шось таке є і в Росії Путіна. А в Україні одвічна гайдамаччина, два українці три гетьмани. Українська влада історична заслабка і/або залінива, щоби на ділі впроваджувати тоталітаризм, та й не заражені ми вірусом величі, бо не мали великої держави.

EM
Exegi monumentum

мукачівцю, а де є свобода доступу к інформаціям? Спочатку заборонити російські канали, потім палити книжки...Нанещастя так звана україна вже скотилася у болото фашизму.

М
мукачівець

У нас цих президентів, що греблю гатити мож. Кожна вулиця має свого "незалежного"! Цей путлерівський вірус крутіший від "свинського" грипу, бо він разить русинський мозок або його залишки в деяких персонажів. До лікаря треба негайно і відключить їм москальські канали, а то взагалі дах поїде!

ВШ
Візитка Шухевича

Зверніть увагу, Росія з одного боку підтримує дружні стосунки з угорськими йоббіками, які висловлюють претензії на Закарпаття. Чому, бо Росії вигідно максимально розхитувати Україну, хоч руками йоббіків. Але це до того моменту, поки реально не постане питання, хто має володіти Закарпаттям. Бо з іншого боку, і ви вже можете це бачити на цьому сайті, проросійські тролі закидують закарпатцям вибір: "если не Россия, то снова под мадьяр".

ВБ
Візитка Бандери

Росія підтримає будь-який рух, спрямований проти територіальної цілісності України, хоч рух бабайошок за бабайоську республіку. Щоправда є одна умова, сепаратисти мають попроситися під протекторат Росії, інакше нема інтересу.

А
ахаха

читач - далбайоб....

І
Ігор

Не можу поняти причом тут Мацкалія до Закарпаття. Може хотять нас щи раз "освободити"?

4
455

Андрей Окара...авторитет, о котором никто ничего никогда не слышал...Откуда берутся такие умники, не устаю удивляться...

Ч
читач

несповна розуму Гецко з Москви каже що він президент неїснуючої держави. Це як наполеон у 45 палаті берегівської психлікарні)))це ж треба розму втратити настільки))

.
.....

Петр Іванович Гецко є діючий Президент суб'єкта міжнародного права - Автономного Краю Подкарпатска Русь !!!! Петр Іванович Гецко є Президент усіх автохтонних народів Подкарпатскої Русі, зокрема: Русинів !!!! Скоро настане час, коли нас визнвє не лише світова спільнота, але й всі ті, котрі, мов павуки, приповзли у наш Край із-за перевалу !!!! Слава незалежнуй Пудкарпатськуй Русі !!!! Слава втохтонним народам Подкарпатскої Русі !!!!

Читайте також