Російські виноградівці провели літературно – музичну зустріч

6
0

Виноградівське російське товариство спільно зі своїми обласними колегами провело в Ужгороді літературно – музичну зустріч, присвячену Вітчизняній війні 1812 року.

 

Захід пройшов у читальному залі Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки. 
 
Читачі книгарні з цікавістю прослухали півторагодинну  музично – літературну композицію про священну війну з наполеонівськими військами. Ведучі Зінаїда Лакатош та С. Вінтонів склали програму таким чином, що історичні  події 1812року висвітлювалися в різних жанрах : проза, вірші, музичні твори, відеофільми, фрагменти з увертюри П. Чайковського «1812 рік», уривки з опери «Війна і мир» - С. Прокофьєва, народна козацька пісня та інші стали гарним музичним оформленням. Відомий вірш М. Лермонтова «Бородино» глядачі прослухали в записі народного артиста Росії М. Козакова та хору Ваалам.
 
А родзинкою зустрічі стали сольні виступи С. Винтонів – виноградівської співачки та ужгородських солістів О. Цой та В. Максимової.Частина виступів супроводжувалися відеофрагментами , «Гімном російському воїнству», романсом «Настеньки» з кінофільму «О бедном гусаре замолвите слово», які підготували підготували  О. Калинич та В. Шкварчук.
 
Учасники та організатори зустрічі по завершенні заходу дістали подяку від голови ЗООРК «Русь» В. Н. Салтыкова  за чудовий літературно – музичний вечір та щедрі оплески залу .

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також