Російського опозиціонера Навального засудили на 5 років

18
0

Опозиціонера Олексія Навального визнали винним в організації розтрати майна ГУП "Кіровліс". Таке рішення виніс у четвер, 18 липня, Ленінський районний суд Кірова.

Аналогічний вирок винесли колишньому бізнес-партнеру екс-директора "Вятської лісової компанії" Петру Офіцерову, якого визнали пособником, пише ТСН.

Як повідомив суддя Сергій Блінов, розглянувши матеріали справи стосовно Навального і Офіцерова, суд встановив, що "Навальний організував вчинення злочину і керував виконанням розтрати, тобто розкраданням чужого майна в особливо великому розмірі".

Суд також побачив наявність умислу в Навального на розкрадання чужого майна. Як йдеться у вироку, злочин опозиціонер здійснював, використовуючи своє становище радника губернатора Кіровської області Микити Бєлих на громадських засадах.

Суддя Сергій Блінов зачитав вирок, який фактично повторює висновок, підготовлений ще навесні прокуратурою. За підсумками його промови стане відомо, які терміни отримають учасники процесу.

За вироком Олексія Навального засудили до 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

З підсудних солідарно стягнуто 1 мільйон рублів збитку.

У вироку також було сказано про узяття обох під варту в залі суду.

"Гаразд. Ви тут не сумуйте без мене. А головне - не байдикуйте, жаба сама себе з нафтової труби не скине", - написав у своєму Твіттері Навальний після оголошення рішення суду.

Після оголошення вироку судові пристави надягли наручник на Навального й Офицерова й вивели із зали.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також