Розбираємось, чому принтер не друкує, а видає помилку

188
0

Електронні пристрої, втім, як і вся техніка, рано чи пізно ламаються. Звичайно, трапляються ситуації, коли рівень зношування просто доходить до крайнього рівня.

І обладнання просто мирно вмирає від «старості». Але найчастіше не все так трагічно, і ситуацію можна виправити. Особливо це стосується друкувальних пристроїв. Рідко коли так відбувається, що всі комплектуючі та деталі одночасно доживають до повного витрати свого ресурсу. Є ще, вибачте за тавтологію, і витратні матеріали, наприклад, картридж. Його взагалі доводиться регулярно заправляти. Оскільки покупка нового оригінального обходиться, як кажуть у таких випадках, у копієчку. Отже, коли пристрій видає помилку і відмовляється друкувати, це ще означає необхідність нести апарат у сервіс з ремонту принтерів. Хоча, звісно, будь-яке може бути. Тому завжди мати під рукою координати гарного сервісного центру ніколи не завадить. Але давайте з'ясуємо, що може примушувати принтер відмовлятися виконувати друк.

Принтер не друкує, видає помилку – як його потішити, обдарувати посмішкою?

Вважають, що від посмішки стане всім світлішим. А міста прийнято брати чарівністю. Але, на жаль, на друкуючі пристрої всі ці прийоми не надає абсолютно ніякого впливу. Давайте перерахуємо основні причини, чому принтер відмовляється виконувати свою безпосередню роботу:

  • У лотку відсутній або вставлений невідповідний папір - досить поширений варіант.
  • Закінчився ресурс картриджа. У цій ситуації необхідно купити новий фірмовий розхідник (що дорого) або заправити старий.
  • Не обнулено лічильник відбитків при повному заправленому картриджі. Багато моделей принтерів виробниками встановлені спеціальні чіпи, які підраховують кількість відбитків. Після досягнення заданого числа, можливість друку може бути заблокована. Часто доводиться перепрошувати чи навіть видаляти чіп, щоб отримати можливість заправляти розхідник.
  • Неякісна заправка картриджа. Наприклад, у лазерному принтері використано невідповідний тонер. Найчастіше це відбувається після некваліфікованого оновлення ресурсу розхідника.
  • У струменевому принтері засохли друкуючі голівки після тривалої бездіяльності. Такі пристрої потребують регулярної роботи. Допоможуть прочищення та промивання головки.
  • Вихід із ладу електронного блоку управління. У такому разі виправити помилку самостійно не вийде, доведеться звертатися до сервісу для ремонту.
  • Неправильні параметри друку. Вибір неправильних параметрів може стати причиною появи помилки.
  • Зам'явся папір, або всередину потрапило чужорідне тіло.
  • Поганий контакт між принтером та комп'ютером. У цьому випадку втрати зв'язку можуть викликати повідомлення про помилку.
  • Вихід з ладу якоїсь деталі або комплектуючої. Пошкодження може виникнути у фотобарабан, механізм протягування паперу і т.д. Як правило, у цьому випадку доведеться викликати майстрів із ремонту принтерів.

Що робити, якщо принтер не друкує?

Насамперед, як любив говорити незабутній Карлсон, який жив на даху, «спокій, тільки спокій!» Якщо потрібно вирішити проблему максимально оперативно, необхідно звернутися до сервісної майстерні з ремонту принтерів. Важливо вибрати хороших фахівців, адже головне поставити правильний діагноз. Варіант «розтин покаже» у разі категорично не підходить. Оскільки наша мета – швидко відновити працездатність друкувального пристрою.

Тому власникам принтерів необхідно спочатку перевірити загальний стан «підопічного». Зрозуміло, що й апарат видає помилку, він, по крайнього заходу, підключений до мережі. Але це вже прогрес «розслідування», оскільки за статистикою приблизно половина випадків неможливості надрукувати файл ніяк не пов'язана з неполадками принтера. А третина відбувається через його непідключення до джерела електричної енергії.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також