Розумне КАСКО: як телематика економить витрати на страхування

10
1

Чому багато автовласників не поспішають оформляти КАСКО? Хибне бажання заощадити та надії на те, що в найближчому майбутньому все буде добре: машину не вкрадуть, на неї не звалиться тополя під час заметілі, а на дорогах не буде ожеледиці та несподіваних пішоходів.

На жаль, статистика надзвичайних події спростовує такі надії.

Чим КАСКО відрізняється від ОСАГО

Обов’язкове страхування ОСАГО покриває витрати на відшкодування збитків, що нанесені власником авто третім особам. Ремонт власного авто внаслідок ДТП або після пошкодження кузова бешкетниками власник буде сплачувати власним коштом. Або ці витрати сплатить страхова компанія – за умови, що власник заздалегідь оформив поліс КАСКО.

Вже 10 років компанією № 1 на ринку КАСКО в Україні є компанія ARX arx.com.ua. Вона розробила програму КАСКО “СМАРТ”, що заощаджує від 5 до 30% вартості страховки за принципом «Плати як їздиш» (Pay How You Drive) .

Варто знати: Страхова компанія ARX - українська компанія з 25-річним досвідом. Останніх 11 років після входження до французької компанії відома як АХА. В 2019 році після входження нового інвестора міжнародної канадської компанії провела ребрендинг та зараз відома як ARX.

Телематичні системи в страхуванні

Сучасні інвазійні розробки дозволяють страховим компаніям дистанційно оцінювати вміння водія керувати та зменшувати вартість страховки для найбільш досвідчених автовласників. За умовами програми на авто встановлюється телематична система, що з’єднана з ОBD-роз’ємом в авто.

Варто знати: Прибор зчитує та аналізує показання одометру, спідометра, параметри роботи двигуна та інформацію з інших блоків машини кожні 10 мілісекунд. Враховується швидкість, час їзди, влучність маневрування, прискорення, повороти, будь-які відхилення від норми.

Страхова компанія ARX одразу надає знижку в 5% за підключення до програми та встановлення телематичеського обладнання. Далі за їзду без порушень нараховуються бали. Кожне порушення корегує кількість балів. Подальша вартість страховки залежить виключно від водія, його навичок, досвіду, акуратності та виконання правил ПДД.

КАСКО “СМАРТ” від ARX доступне автовласникам машин до 10 років. Додатково застраховані особи отримують цілодобову інформаційну підтримку. Оплатити вартість страховки КАСКО “СМАРТ” та інших програм КАСКО можна частинами.

Варто знати: ARX відшкодовує вартість пошкоджених деталей автомобіля вне залежності і ступеню зносу. Це значно заощаджує кошти у разі настання страхового випадку.

Коментарі

Ю
Юрий

КАСКО построенное на том или ином виде телематических решений это здорово, но процент использования таких решений в Украине очень незначительный. Сказывается дороговизна точки входа. Экономически решение начинает себя оправдывать на второй третий год использования. Но за такими решениями будущее, а пока максимум на что хватает украинского рынка страхования это электронный полис ОСАГО и выбор этого полиса с помощью агрегатора электронных полисов iExpert.Club

Читайте також