Румунія теж висловила протест щодо українського закону про освіту

4
6

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Румунії.

— Міністерство закордонних справ зі стурбованістю відзначило прийняття 5 вересня Верховною радою закону про освіту, зокрема, через статтю 7, що стосується освіти мовою національних меншин - йдеться у заяві.

Відомство нагадує, що згідно з Рамковою конвенцією щодо захисту національних меншин, держава бере на себе зобов’язання визнавати право особи-представника нацменшини на навчання рідною мовою.

— Ми висловлюємо наше сподівання, що права румунської меншини в Україні будуть збережені і підкреслюємо стурбованість румунської влади у зв’язку з цим питанням - заявили в  МЗС.

У міністерстві повідомили, що питання навчання представників румунської меншини рідною мовою буде обговорюватися під час візиту до Києва державного секретаря Румунії Віктора Мікули наступного тижня.

Раніше МЗС Угорщини розкритикувало український закон про освіту.


Читайте по темі:

Закарпатські угорці просять Порошенка не підписувати закон про освіту

"Поверненням часів Сталіна" назвала закон про освіту ректор угорського вишу на Закарпатті

Клімкін про Закарпаття та угорську громаду: «Якщо володіння державною мовою – це радикалізм, то я радикал»

Офіційна Угорщина висловила рішучий протест проти українського закону "Про освіту"

Коментарі

Г
Гисть

Я в шоци....сама себе краина заривае... Нехай знае Европа як мати дило з Украиною, а Украина най знае як з мадярами зв'язатися!!!!! Орбан ще устроить им !!! И буде правий!!!

Т
Тарас

До Петра....Правильно робите товарисчи правильно.ТІльки зараз чекайте відповідь .Небудете ні в Нато ні В єс .Путін аплодує стоячи,молодці.А Казали Руські що так буде.Ненька вже з усіма пересралася .

Z
Zoltan

Назвите мне пожалуйста того соседа с которым Украина не воюет, поддерживает нормальные отношения?!

П
Петро

Гавкають, отже все правильно робимо. А то скоро й країни не буде з тими "нацменами", дай їм тільки волю. До Loci Тобі платять за кількість хвалебних до Балоги коментарів, що ти бігаєш по всіх новинах і всюди їх сунеш де навіть не в тему.

Ф
Фатів

Правильно роблять.

L
Loci

Поражаюся на скільки тонко Віктор Іванович розуміє ситуацію. Сильний політик, який уміє розрахувати на два, три кроки наперед.

Читайте також