Румунію знову трусить: сейсмологи створили карту найнебезпечніших місць у разі сильного землетрусу

72
0

Ввечері у неділю, 12 березня, у Румунії знову сталося кілька землетрусів, магнітуда найпотужнішого склала 4,2 бала за шкалою Ріхтера.

Землетрус стався о 19:44 за місцевим часом на глибині 131 км у сейсмічній зоні Вранча, округ Бузеу, повідомляє Національний інститут досліджень фізики Землі (INCDFP). Епіцентр був розташований за 58 км від міста Брашов, що в центральній частині країни.

Ще два землетруса було зафіксовано в області Горж, один магнітудою 2,5, а інший 3,6. Четвертий землетрус у неділю також зафіксовано у зоні Вранча, магнітудою 3,4.

За останній місяць сейсмічна активність у Румунії була досить інтенсивною і це змусило багатьох румунів насторожитися. Недавні землетруси в Румунії, особливо після катастрофи в Туреччині, змусили багатьох людей задуматися і про шанси вижити, якщо в Румунії відбудеться потужний землетрус. У цьому контексті Національний інститут фізики Землі створив карту найбезпечніших у разі землетрусу, але також і найнебезпечніших зон, - повідомляє сайт cancan.ro.

На думку спеціалістів інституту, серед найбезпечніших областей (жудеців) країни: це Тіміш, Караш-Северин, що на заході країни, а також Сату-Маре, Сучава та Марамуреш, що біля кордону з Україною. Майже такими ж безпечними є райони між Орадею, Клужом, Девою та Бистрицею.

На протилежному полюсі, за словами фахівців, найнебезпечніші у випадку землетрусу райони: Бухарест, Плоєшті, Бузеу, Фокшани, Ясси та деякі інші райони, що знаходяться у так званій зоні Вранча, ближче до центру та півдня країни.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також