Румунська поліція перехопила контрабандні цигарки із Закарпаття на понад 1 мільйон (ФОТО)

16
14

Йдеться про 25 490 пачок цигарок, які були виявленні у підвальному приміщенні одного з приватних помешкань неподалік українсько-румунського кордону в селі Вишівська Долина, що в окрузі Марамуреш.

Як звітує прикордонна поліція Румунії, 2 січня ввечері її працівники помітили у тепловізор групу чоловіків, які переносили через річку Тиса з українського боку (у межах села Ділове) на румунський бік пакунки.

У підсумку виявилося, що це були цигарки, які контрабандним шляхом були доставлені на територію Румунію.

Румунська поліція звітує, що власник будівлі відхрестився від контрабанди і добровільно передав її правоохоронцям.

Ті офіційно оцінила контрабанду в 300 000 лей, що є еквівалентом 63 000 євро, тобто майже 1,7 мільйонів гривень.

Якщо рахувати за приблизними розцінками цигарок на українській стороні, то йдеться про 51 ящик цигарок вартістю близько $21 000, що є еквівалентом півмільйона гривень.

Зауважимо, що інформацію про цю контрабанду, яку прогавили українські прикордонники (за дану ділянку відповідає Мукачівський прикордонник загін), не була поширена в українському інфорпросторі.

Водночас, відразу після цього інциденту група Нацгвардії, яка всередині грудня прибула до Берегова для охорони громадського порядку, була раптово передислокована саме в Рахівський і Тячівський район у межах згаданого села Ділове.

Варто додати також, що це рекордна кількість контрабанди, яку прогавили українські прикордонники за останній час – особливо з моменту трагічних подій у селі Діловому, де контрабандисти вбили прикордонника, і після того ця місцевість перебуває під постійним посиленим контролем прикордонників та нацгвардії.

Спецоперація силовиків проти контрабандистів на Рахівщині у перших числах 2019 року

Аналогічна спецоперація проти контрабандистів проходила також наприкінці 2018 року, при чому в тій же місцевості на Рахівщині та Тячівщині.

Коментарі

ДН
До нижнього

Помстися сусіду котрий дере твою жону.

РМ
Румунія маре

Не так давно контрабандист задавив там на Діловому начальника відділу прикордонної служби. Тоді всі побратими поклялися помститися за нього Дуже мстять вижу пускаючи контрабанду

О
Олександр

ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ТРЕБА ОПЯТЬ СТРІЛЬБУ У МУКАЧЕВІ УСТРОЇТИ.

М
Місцевий

До Panas. У ВБ-шника жінка прокурор. Чого б не порішати.

М
Місцевий

Слово "прогавили" треба брати в лапки. Бо вони його не прогавили..

P
Panas

Сигареты авторитета Браны(тойота АО7070ВН). Решал "зеленку"(через Львовский ПКШР), вебешник Онышко Виталий Викторович(Ауди ВХ9649СК) . Делали работу: Илькович, Ворохта, Бочкор.

B
baloga

а мої машини їздять через мадярів!

ДК
До кацапського педераста 00:02

Кацапе рваносракий ,Різдво наступило повзи вже з роботи у свій хлів ,тварино.

.
.........

Ганьба прикордонній службі. Огидно дивитися на те як самі військові співпрацюють з контробандистами. Щото за військова служба слів не має. Краще б розпустили таких військовослужбовців толку з них лиш кошти викачують з держави на їх утримання

ДН
До нижніх педерастів

Домовитися і вас педерастів русунських розстріляти .Тупорилі ви тварини ,хоч знаєте скільки треба мати на заставі людей щоб закрити кордон в 30 кілометрів , котрий проходить лісом чи полями на яких не скошена кукурудза.Ану бидло ,включіть свій пропитий курячий мозочок.

Ш
Шоумен

ніхто нічого не прогавив. усе як завжди було домовлено, за гроші, звичайно. але видно десь щось пішло не так. збій у програмі. от і накрилося. винуватим яйця у двері і все розкажуть як то було. от і вся математика. а вказівки про пропуск сигарет ідуть "з верхів". тому і ставлять на такі участки тільки своіх людей.

Ч
Чак

Нацгврдійці бабло зняли, а коридор не забезпечили, ось і попадалово за то

З
Закарпатець

Для чого пишите таку дурню - "прогавив"??? Все було домовленно, але не всім проплатили, це й було причиною палева.

S
stefan

Чим більша сума контрабанди, тим легше домовитися, щоб наші прикордонники її "прогавили". Хіба не зрозуміло ?

Читайте також