Румунські фахівці прогнозують Україні землетрус. Можливо зачепить Закарпаття

24
2

Румунські фахівці прогнозують підземні поштовхи , які можуть призвести до ураганів і шторму

Землетрус у 8 балів за шкалою Ріхтера прогнозує румунське Географічне товариство . Свої припущення з цього приводу висловив фахівець з геофізики Рою Ніку . Він стверджує , що «качнути» може вже в найближчі 7 днів , а зона епіцентру землетрусу приблизно буде перебувати біля Кишинева , передає TheKievTimes.

При цьому стихія здатна виявитися могутніше, ніж це було 31 серпня 1986 , коли в результаті землетрусу в Кишиневі були жертви , а за медичною допомогою звернулося близько тисячі осіб. Пошкодження отримали 55 тисяч житлових будинків , сотні шкіл , дошкільних установ і промислових підприємств. Понад 12,5 тис. людей позбулися даху .

Жителям південних і західних регіонів України румунські сейсмологи рекомендують бути готовим до природних катаклізмів у всеозброєнні. Стихійне лихо може привести за собою урагани і морські шторми. Але , як стверджують фахівці , для малих акваторій це не становить небезпеки.

Як відомо , останнє з найбільш руйнівних землетрусів за всю історію сейсмічних спостережень у світі сталося 11 березня 2011 року в Японії на острові Хонсю. Стихія силою 9 балів забрала життя близько 16000 чоловік , більше 6000 отримали поранення. Були зруйновані 400 тисяч будівель , знищено цілі населені пункти та міські квартали. Стихія також викликала аварію на АЕС « Фукусіма -1" , яка , у свою чергу , призвела до забруднення великих територій радіоактивними речовинами. З наслідками цього землетрусу японські вчені борються досі , а світовий океан забруднюється радіоактивними речовинами донині.

Коментарі

Д
Дюсі

Треба боло на 50 токмитися!

В
вова

напишіть краще про то , шо як українці їдуть на море у болгарію через румунію і як румунська міліція розводить на гроші наших людей , ви їдете нічого не порушуєте , ззаді вас появляється міліцейська машина і зупиняє вас , і говорить вам про то шо ви порушило шось , не понятно шо , їм кажеш шо покажіть докази а они не показують , кажуть штраф 400 євро , но давай нам 100 та можеш їхати , а якшо нет та заберемо права на 3 дні , і нічого їм не можна зробити

Читайте також